Ada Lupu, de la Gala Premiilor UNITER, la FEST-FDR Timișoara

0
69

Ada Lupu, câștigătoarea UNITER de anul acesta la categoria „Cea mai bună actriță în rol secundar”, joacă pe scena Festivalului European al Spectacolului Timișoara – Festivalul Dramaturgiei Românești, în spectacolul „Povestea păsării fără cuib”. Spectacolul Naționalului ieșean va putea fi văzut pe 11 mai, de la 17:00, la Studio ”Uțu Strugari”.

Ediția a XXIII-a a festivalului organizat de Teatrul Național din Timișoara se află, anul acesta, sub semnul schimbării: Involuție – Revoluție – Evoluție.

“Povestea păsării fără cuib” este o piesa dupa un text semnat Ada Lupu, regia: Iris Spiridon iar concept scenografic și univers sonor: Iris Spiridon și Ada Lupu. În 2016, Ada Lupu a participat cu piesa de teatru „Povestea păsării fără cuib” la Festivalul Internațional al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru” de la Bacău, de unde s-a întors cu Premiul I pentru Dramaturgie – Monodrama. În 2017, spectacolul a fost prezent în  Festivalul de Teatru „Pledez pentru tine(ri)” de la Piatra Neamț.

Povestea păsării fără cuib este de fapt povestea trecerii unui spirit feminin prin toate vârstele reale și emoționale. O încercare de maturizare incompletă, marcată de căutarea obsesivă a tatălui ca pretext pentru regăsirea profundă a mamei. Viața unei femei, percepută din perspectiva  propriului suflet,  rămas la vârsta copilăriei. Inocența, deopotrivă distructivă și salvatoare, propria imaginație ca opțiune de existență. Absențele care influențează o viață  (poate)  mai mult decât prezențele, atunci când tot ce ni se-ntâmplă contează, dar frământările cele mai subtile se nasc din idealuri personale pe care nu le trăim“, a spus Ada Lupu.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here