Adevaruri ascunse de autoritati! Bolnavii nimanui! Mame si copii suspecti de COVID-19, abandonati in case din cauza crizei de teste

0
65

Alerta de iresponsabilitate in Romania! Imaginea incompetenței autorităților care își tratează bolnavii de coronavirus prin videochat, aruncandu-i in detenție, cu jandarmi la poarta, fără mâncare și tratare, este întărită de o relatare groaznica care spune totul despre indolenta celor plătiți sa salveze românii de acest virus. Ce se vede la televizor nu este decât o telenovelă declarativă, o asigurare falsă că situația este sub control. Realitatea este, însă, cea relatată in aceasta dimineață reporterilor AgoraPress de către o mamă din București, acolo unde, până la această oră s-au înregistrat 95 de oameni infectați cu COVID-19.

Ieri am realizat ca avem cu totii febra (n.r. mama si doi copii). Cel mici avea 39 de grade si noi 38. Sun la clinica unde avem medicul de familie, ii spun ca suntem toti cu febra, ma intreaba daca am calatorit in ultimele 21 de zile, zic ca “da”, am fost in Franta, cu escala in Frankfurt si Munchen, dar asta inainte de a fi declarata pandemie, cand in Bucuresti se inregistra de abia primul suspect de coronavirus. Doctorita de familie imi spune sa nu vin la cabinet, ci sa sun la numarul pus la dispozitie de Ministerul Sanatatii (n.r. linia TELVERDE 0800 800 358) in cazuri de COVID-19. La acel numar nu a raspuns nimeni. Am sunat inapoi la clinica si mi s-a spus sa sun la 112. sau sa ma duc la Matei Bals. Am sunat la 112 si dupa ce le-am spus despre ce este vorba, mi-au spus ca “bine, venim la d-voastra”. Asta se intampla ieri, pe la ora 15. Toata ziua, niciun semn. Pe la 2 noaptea, adica dupa 11 ore, primesc un telefon din partea lor si sunt intrebata “doamna, cum sunteti?”. “In afara de febra, pe care o tinem sub control cu Panadol si Nurofen, copiii sunt bine, iar la mine mai este o durere in gat, ma doare capul, dar in rest e ok”, ii spun. “Pai, doamna, nu mai are sens sa venim la d-voastra, ca oricum nu avem teste. Daca sunteti bine, stati in casa, daca sunteti rau-rau, mergeti la Bals. Noi nu avem ce sa va facem. Nu mai avem teste, asa ca venim degeaba”, mi s-a transmis. Solutia este, in concluzie, sa stam in casa, chiar daca, Doamne Fereste!, avem vreun pic de virus, ca oricum, se pare, ca masurile anuntate la televizor, nu au nicn corespondent in realitate”, ne-a spus Mirela Bruma, mama suspecta de coronavirus, autoizolata la domiciliu cu doi copii.

Minciuni criminale in ministerul condus de ieseanul Costache

In urma cu 3 zile, ipocritii de la Ministerul Sănătății, in frunte cu ieseanul Victor Costache, sustineau ca au inventariat stocul testelor de diagnosticare moleculară pentru detectarea COVID-19 si ca “în cele 7 centre din țară (2 in București, Cluj, Iași, Timiș, Constanța și Dolj) sunt peste 1.200 de teste, suficiente până la sfârșitul săptămânii, când vor sosi și celelalte teste care au fost deja comandate.

Comenzile urmează să ajungă în spitalele de boli infecțioase, începând cu data de 11 martie 2020 și vor asigura necesarul pentru încă 30 de zile. În acest moment nu este pericolul de a rămâne fără capacitate de diagnosticare a coronavirusului, mai ales că Ministerul Apărării Naționale, prin  Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino din București a fost de acord să contribuie la acest efort comun cu dotările existente. De exemplu, în acest moment la Institutul Național de Boli Infrecțioase Prof. Matei Balș, există în stoc 300 de teste, iar mâine urmează să ajungă și cealalte 3.000 comandate din timp“, declarau responsabilii Ministerului Sanatatii, in urma cu 3 zile.

Nimic mai perfid, decat un politruc ignorant

Dupa minciunile turnate in spatiul public acum 3 zile, ministrul Costache de la Iasi recidiveaza. In cursul acestei zile, acesta a negat, cu o seninatate criminala, o evidenta acuzata de mii de romani afectati de Covid-19.

Ministrul Costache a declarat sâmbătă, în cadrul audierilor care au avut loc la Parlament, că la nivel naţional există pentru depistarea coronavirusului 10.000 de teste Real Time PCR şi 50.000 de teste rapide în depozitele UNIFARM.

 În momentul de faţă, la nivel naţional, avem peste 10.000 de tip Real Time PCR iar în paralel avem teste rapide. Numai în depozitele UNIFARM sunt 50.000 de teste rapide. Mai fiabile sunt testele de tip Real Time PCR, numai că acestea se realizează la indicaţiile epidemiologice strict.  În momentul de faţă se face Real Time PCR în Bucureşti, la ‘Victor Babeş’, ‘Matei Balş’, Spitalul Militar Central, am deschis un centru în plus la ANSVSA şi la Institutul ‘Cantacuzino’. În faza doi extindem aceste internări în reţeaua de pneumologie, având în vedere că este un virus cu tropism respirator şi mai ales din cauza complicaţiilor, sunt din sfera aparatului respirator, iar în faza trei, pe care vrem să o întârziem cât mai mult, vom merge spre celelalte spitale – spre spitalele mari de urgenţă. Am avut peste 40.000 de intrări în ţară care ne-au şi adus virusul în România. Este de precizat că avem ancheta epidemiologică la toţi cei pozitivi de COVID din România şi 94% sunt veniţi din Italia sau contacţi ai acelora“, a susţinut ministrul Costache.

Peste 2300 de persoane asteapta sa fie testate

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.372 de persoane pentru care ar trebui sa se efectueze teste pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus), dar in acest moment, aceste verficari sunt imposibile din cauza lipsei de teste pentru diagnosticare. Alte 14.049 persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

În cursul zilei de ieri, 13 martie , au fost înregistrate 1.453 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 6.515 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Sleahta guvernamentala are prioritate la teste, apoi poporul

Potrivit unui parlamentar al Opozitiei, criza testelor este cauzata de incompetentii guvernului Catu/Orban care au cazut ca niste ageamii la testul COVID-19, fiind nevoiti sa intre in carantina. Acestora li s-au adaugat si alti privilegiati ai zilei, respectiv parlamentarii care s-au inghesuit sa faca aceste teste furate de la oamenii de rand care chiar au simptome specifice COVID-19.

Guvernul României a acționat ferm și cu promptitudine până acum încă de la primele semne ale epidemiei COVID-19. Guvernul va asigura cu prioritate resursele bugetare necesare pentru achiziția în procedură de urgență simplificată a materialelor sanitare și a echipamentelor medicale necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu COVID-19. În același timp, instituțiile implicate în gestionarea riscurilor de răspândire a epidemiei de Coronavirus vor fi mobilizate la capacitatea maximă cu resursele bugetare, materiale și umane disponibile pentru controlul, monitorizarea și sprijinirea persoanelor expuse riscurilor de infecție cu COVID-19”, a mintit cu nerusinare si Ludovic Orban, in discursul adresat azi Parlamentului României pentru votul de învestire a noului Guvern.

Radu SEICARU

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here