Doliu în România! A murit actrița Carmen Galin

0
64

Actrița Carmen Galin a murit, pe 13 martie 2020, la vârsta de 73 de ani. Anunțul morții sale a fost făcut pe Facebook de artistul Nicu Alifantis. Carmen Galin era cunoscută românilor în special pentru rolul din filmul ‘Fram’. Actrița ar fi împlinit 74 de ani chiar mâine, pe 14 martie.
“Ne-a părăsit Carmen Galin, o actriță exceptională, un suflet nobil, un om extraordinar.
Drum lin către stele, Carmen, Dumnezeu să te aibă-n paza Sa!”, a scris Alifantis pe rețeaua de socializare.

Cine a fost Carmen Galin

Carmen Galin s-a născut pe 14 martie 1946, la Iași. A intrat la Institutul de Artă Teatrală și Film (IATC) din prima încercare, la 17 ani, când concurența era de 600 de candidați pe un loc.

A fost remarcată imediat pentru sensibilitatea sa și, la 20 de ani, era distribuită într-un rol în filmul de referință ”Diminetile unui băiat cuminte”. A mai avut apoi câteva roluri importante, iar la 28 de ani este distribuită în rolul Laura din filmul ”Ilustrate cu Flori de Cîmp”.

Carmen Galin intrat la Institutul de Artă Teatrală și Film (IATC) din prima încercare, la 17 ani, când concurența era de 600 de candidați pe un loc

Filmele de succes în care a jucat în următorii ani sunt de referință în cinematografia românească: ”Tănase Scatiu”, ”Mere roșii”, ”Iarna bobocilor”, ”Profetul, aurul și ardelenii”, ”Pruncul, petrolul și ardelenii”, ”Fram”, ”Saltimbancii”.

Ultimul film în care a jucat Carmen Galin a fost în 1994, ”Trenul din zori nu mai oprește aici”. Apoi a dispărut, s-a retras definitiv

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here