ADMITERE 2016 | Primele 50 de specializări din țară. Două clase de la Colegiul National Iasi, în topul național

0
69

După anunțarea rezultatelor repartizării computerizate din cadrul primei etape a admiterii la liceu, Ministerul Educației a publicat, ca în fiecare an, și o serie de rapoarte, inclusiv lista primelor 50 de specializări la nivel național, alese în funcție de ultima medie de admitere din acest an.
Clasamentul este deschis de clasa de Matematică-Informatică (bilingv) de la la Colegiul Național “Sfântul Sava” București, unde cele 28 de locuri au fost ocupate cu medii cuprinse între 9,90 și 10. Aici au fost admiși șase candidați care au avut media de admitere 10,00 și alți 13 care au avut 10,00 la Evaluara Națională sau ca medie de absolvire. 27 dintre elevii noii clase formate la Colegiul “Sfântul Sava” sunt din București, iar unul din județul Ilfov.
Podiumul național este completat de clasa de Matematică-Informatică (bilingv) de la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” din Constanța (ultima medie de admitere – 9,89) și cea de la Colegiul Național “Frații Buzești” din Craiova (9,85).
Județul Iasi ocupă trei poziții în lista primelor 50 de specializări la nivel național. Pe locul 16 se află clasa de Matematică-Informatică (bilingv) de la Colegiul National, unde ultima medie de admitere, pe cele 84 de locuri, a fost 9,64. Același colegiu se află și pe locul 26 la nivel național, datorită claselor de Real- Stiintele Naturii, la care au fost scoase la concurs 28 de locuri. Toate au fost ocupate cu medii cuprinse între 9,57 și 10,00. Nu in ultimul rand, Colegiul “Emil Racovita” se situeaza pe locul 24 la profilul Matematica-Informatica, la care au fost scoase la concurs 56 de locuri.
Clasamentul complet la nivel național poate fi văzut AICI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

75 − 71 =