Admitere fara taxa la facultătile USAMV Iasi

0
66

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) va începe de luni, 13 iulie admiterea pentru cele patru facultăți, care oferă studii universitare de licență cu recunoaștere europeană, pentru șaptesprezece specializări din topul cerințelor pieței muncii.

Pentru admiterea din iulie 2020, absolvenții de liceu au la dispoziție 955 locuri, dintre care 650 locuri sunt cu finanțare de la buget, 305 locuri sunt cu taxă. Tot cu finanțare de la buget mai sunt încă 25 de locuri prevăzute pentru absolvenții liceelor din mediul rural.

Pentru a veni în sprijinul candidaților și a familiilor acestora, conducerea Universității a eliminat taxa de înscriere, decizia fiind o premieră în România și unică în mediul universitar ieșean.

În perioada 13 – 24 iulie 2020, va avea loc înscrierea candidaților pentru admiterea la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie și Medicină Veterinară, atât online, pe http://admitere.uaiasi.ro/, cât și la sediul facultăților. Reamintim că, admiterea la toate specializările facultăților USAMV, se face pe baza notelor obținute la probele de Bacalaureat (Nota de la proba scrisă de Limba și literatura română – 50%, Nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50%). De asemenea, conform metodologiei, în perioada 25 – 29 iulie, va avea loc înmatricularea candidații declarați admiși.

Toți studenții USAMV Iași beneficiază de numeroase facilități, condiții moderne de studiu, baze de practică proprii situate în mai multe regiuni ale țării, ateliere de microproducție pentru bere, procesare lapte, procesare carne, patiserie și panificație, cazare în campusul studențesc format din cămine dotate cu săli de bucătărie și cu spălătorie precum și de o bază sportivă completă la care au acces gratuit.

Pentru tinerii interesați de studiile de masterat la USAMV este important de precizat că admiterea continuă până pe 17 iulie, dacă actele sunt depuse online și până pe 19 iulie pentru cei care vor depune dosarul la sediul facultăților, urmând ca interviul să aibă loc online pe data de 20 iulie.

Detalii pe www.uaiasi.ro, https://www.facebook.com/uaiasi/

Informații suplimentare se pot obține și prin telefon, la numărul 0757 011416 sau pe e-mail, la adresa admitere@uaiasi.ro.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here