Adunatura de penali la deschiderea anului universitar la USV Iasi. Puterea exemplului sau slugarnicie academica?

0
191

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași) va marca deschiderea noului an universitar 2022 – 2023 printr-o ceremonie specială luni, 19 septembrie 2022, de la ora 11:00, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”.
La eveniment vor fi prezente oficialități locale, Primarul Iașului – Mihai Chirica, Prefectul – Petru-Bogdan Cojocaru, Președintele Consiliului Județean – Costel Alexe. De asemenea, la manifestare au fost invitați rectori și prorectori ai universităților publice din Iași, directori de colegii agricole, directori de stațiuni de cercetare de profil din regiunea Nord-Est și de instituții deconcentrate județene, directori de societăți agricole de top și reprezentanți ai altor instituții partenere, alături de întreaga comunitate academică a Universității.
La cele patru facultăți ale USV Iași, ceremonia îi va avea în prim-plan pe studenții aflați în primul an de studii, în total, la USV Iași fiind înmatriculați în anul I, la forma de studiu licență, peste 750 de tineri. La USV Iași studiază aproximativ 4500 de studenți, la cele trei cicluri universitare.
În cadrul festivității de deschidere de luni, 19 septembrie, vor fi acordate premii de excelență pentru rezultate deosebite obținute de către absolvenții promoției 2022.
Două dintre cele mai importante premii oferite studenților Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, prin testament, de către două personalități remarcabile ale învățământului superior agronomic vor fi acordate celor mai buni studenți pentru eforturile deosebite depuse pentru performanță. Astfel, Elena Diana Bujor și Andrei Darie de la Facultatea de Agricultură vor primi premiul în valoare de 1000 euro, lăsat de către prof. univ. dr. Constantin Vasilică, iar Ștefan Gabriel Dohotariu, absolvent al aceleiași facultăți, va primi bursa de 1000 euro a prof. univ. dr. Petru Magazin.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here