Cu cateva milioane de euro in cont, firma de casa a liberalilor incepe lucrările la UPU a Spitalului de Pediatrie din Iasi

0
87

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a semnat, astăzi, ordinul de începere a lucrărilor pentru extinderea și dotarea Unității de Urgență a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria”. Viitoarea Unitate de Urgență va avea o suprafață de 2.358 mp și va fi dispusă pe trei niveluri, respectiv demisol, parter și etaj, cu platformă pentru heliport.
“Zeci de mii de copii din toată regiunea Moldovei ajung în fiecare an la Spitalul de Pediatrie din Iași, cu o medie de 150 de cazuri urgente pe zi. Sunt copii care au nevoie de ajutorul profesioniștilor de aici, dar și de adaptarea spațiului medical la cerinţele actuale. Extinderea UPU va însemna concret o creștere de șapte ori a numărului de paturi, de la cinci, câte sunt în prezent, la 35. După ce lucrările vor fi finalizate, Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul pentru Copii din Iași va fi cea mai mare și cea mai modernă din țară, cu dotări la standarde europene”, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.
“Suntem pregătiți de un nou șantier și credem că, la sfârșitul acestei perioade, Spitalul pentru Copii va ajunge la nivel european, cu tot ce înseamnă dotare și personal medical. Vom aduce specialități noi, servicii de înaltă performanță, pentru sănătatea și siguranța copiilor noștri’’, a afirmat managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria’’, Alina Belu.
Lucrările vor fi realizate de SC Daroconstruct SRL, firma controlata deomul de afaceri Giani Canschi, un individ din siajul liberal.
‘’Noi vom face toate eforturile astfel încât contractul să se încheie la termen, dacă se poate chiar mai devreme, și la nivelul de calitate dorit de noi toți”, a spus directorul firmei Daroconstruct, Radu Zaharia.
‘’Este o zi cu încărcătură aparte, deoarece am ajuns la o treime din implementarea acestui contract. Prin semnarea ordinului de începere a lucrărilor, până la 31 decembrie 2023 ne revine rolul frumos, dar greu de implementare. Vom avea la final o Unitate de Primiri Urgențe model de bună practică în România, a afirmat directorul executiv al Direcției de Proiecte și Dezvoltare Durabilă din cadrul CJ, Marieta Afilipoaie.
Valoarea totală a proiectului pentru extinderea și dotarea Unității de Urgență a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria”este de 34.671.507,39 lei.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here