Afacere liberala! Studii de 1 milion de euro pentru supralargirea unei strazi secundare din Iasi

0
131

Pentru pregatirea terenului necesar accesului catre obiectivele electorale ale echipei liberale ce guverneaza Iasul la acest moment, precum Spitalul Regional de Urgență, Sala Polivalentă sau Stadionul Municipal, primaria Iași face demersuri pentru supralărgirea bulevardului C. A. Rosetti de la poligonul ISU de pe DN 24 până la intersecţia Podul de Fier.
Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a inițiat o procedură de achiziție pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru supralărgirea DN 24 între rondul giratoriu spre Popricani și poligonul ISU.
În continuarea acestui segment, Primăria Municipiului Iași va continua extinderea benzilor de circulație de pe DN 24 (bd. C. Rosetti) de la limita traseului studiat de DRDP (poligonul ISU) până la intersecţia cu str. Albineț și str. Brândușa – traseu în lungime de 2,3 kilometri, precum si Podul de Fier – 3,3 kilometri.
Bulevardul supralărgit va avea patru benzi de circulaţie de 3,50 metri lăţime fiecare, la care se adaugă un acostament consolidat de 1,75 metri și banda de încadrare de 0,75 metri, sensurile fiind separate fizic printr-un parapet.
În scopul realizării acestei investiții municipalitatea va achiziționa un studiu de fezabilitate, studii de teren (topo, geo, hidro, de trafic, de coexistență) expertiza tehnică, documentaţia pentru exproprieri etc.
Valoarea acestor documentații este estimată la 1.846.456 lei (în varianta de 2,3 kilometri), respectiv 2.649.263 lei (în varianta de 3,3 kilometri).
Finanţarea se va realiza din fonduri nerambursabile, în baza acordului de parteneriat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Primăria Municipiului Iași.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here