Afacerea cu “Mos Craciun” ii aduce unui pensionar din Iasi pana la 1.000 de euro pe luna. Cat castiga pentru un eveniment

0
66

Decembrie este de departe cea mai profitabila luna din an, mai ales pentru firmele care organizeaza evenimente. Mos Craciun are de onorat de la 3 pana la 10 invitatii pe zi.

Iar daca este insotit de o craciunita sau de un elf, atunci, tariful sau creste considerabil. In urma cu 5 ani, la o firma din Iasi activa un singur Mos Craciun.

Pentru ca a fost foarte harnic, si afacerea a inceput sa prospere. In timp, i s-au angajat alte 9 sosii. Fiecare percepe pentru o ora de amuzament pe la serbari 200 de lei.

Programarile au inceput din luna noiembrie, nu doar pentru Mosul, ci si pentru Craciunite, elfi sau alte personaje din povesti.

Cei doi Mosi au deja experienta si in timp si-au dezvoltat adevarate abilitati actoricesti.

Din banii incasati de firma, mosilor le revin 50 de lei pe ora.

Sunt foarte ocupat in perioada asta pentru ca am multi copii de vizitat. Am sa investesc la sanie, mai schimb o scandura, o lustruiesc“, spune unul dintre “mosi”.

Anul trecut am avut cea mai tare patanie din viata mea. Si cand am batut la usa, ce sa vezi? Nu mi-au dat drumul. Le-am zis: A venit Mosul. Nu asteptam pe nimeni, du-te acasa. Pana la urma insa am reusit“, mai adauga el.

Preturile pe trei paliere, persoane fizice, gradinite si multinationalele. Incep de la 120 si pot ajunge pana la 250 pentru persoane fizice, cu cat e mai aproape de Craciun, cu atat pretul creste. Cel mai mare tarif al Mosului ajunge la 1000 de lei daca implica si o deplasare.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here