Agenda culturală a lunii aprilie. Ce spectacole puteţi urmări la Teatru, Operă şi Filarmonică

0
72

Instituţiile de cultură din Iaşi au pregătit un program variat de evenimente pentru luna aprilie. Indiferent că este vorba despre „Şcoala Altfel”, despre concerte cu ocazia Sărbătorilor Pascale, sau despre teatru, operă sau expoziţii, ieşenii au de unde alege.
Opera Naţională Română invită publicul la spectacolul eveniment cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti, „Messa da Requiem” de Giuseppe Verdi. Spectacolul va avea loc duminică, 5 aprilie, începând cu ora 18.30, în Sala Mare a Operei Naţionale Române. Concertul va fi în memoria basului Octavian Dumitru. Preţul unui bilet variază între 20 şi 70 de lei. La acest eveniment accesul copiilor sub 7 ani nu este permis.
Pe 8 aprilie, de la ora 18.30, în aceeaşi sală, se joacă celebra operă verdiană „La Traviata”. Spectacolul este regizat de Beatrice Rancea. Scenografia este semnată de creatoarea de modă Doina Levintza. „La Traviata” a luat premiul pentru cel mai bun spectacol al stagiunii 2013 – 2014, Beatrice Rancea a obţinut premiul pentru cel mai bun regizor, iar Doina Levintza a câştigat premiul pentru concepţia costumelor. Preţul biletelor variază între 10 şi 60 lei în funcţie de locul din sală.
Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” propune publicului piesele „Metamorfoza” pe 3 aprilie, „Variaţiuni pe modelul lui Kraepelin” pe 4 aprilie, „Variaţiuni enigmatice” pe 5, „Ana” pe 7, „Tartuffe” pe 9 aprilie şi „Pălăria Florentină” pe 10 aprilie.
Vineri, 3 aprilie, de la ora 19.00, Filarmonica „Moldova” aşteaptă ieşenii la concertul simfonic „Cantabile con sentimento!”. Locul desfăşurării: Colegiul de Artă „O. Băncilă”. Miercuri, 8 aprilie, Filarmonica invită publicul la un concert coral de Paşti susţinut de Corul academic „Gavriil Musicescu”. „Armonii pascale” se va desfăşura începând cu ora 20.00, la Catedrala Mitropolitană. Pe 9 aprilie, de la ora 19.00, la Colegiul „Octav Băncilă” are loc concertul simfonic „Mozartissimo!”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here