Alarma militara in Romania! Unităţile Armatei Române din estul ţării, puse în stare de alarmă. Aproape 3000 de militari chemati la arme.

0
77

Aproape 3000 de militarii români din garnizoanele Buzău, Focşani, Brăila şi Galaţi au fost puşi în stare de alarmă de către Statul Major General.
Divizia 2 Infanterie „Getica“ din Buzău şi structurile subordonate din garnizoanele Focşani, Galaţi şi Brăila a fost pusă în stare de alarmă şi se va deplasa cu toate efectivele în poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi pentru efectuarea unor aplicaţii în cadrul exerciţiului NATO „Wind Spring 15“.
Activitatea de alertare a fost ordonată de către ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, iar verificarea modului de desfăşurare a acesteia este efectuată împreună cu şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă.
Potrivit surselor este pentru prima data în ultimii 6 ani când este organizată o astfel de acţiune militară.
Deşi alarma a fost declanşată marţi laa ora 18, a fost nevoie de aproape 5 ore pentru punerea în mişcare a tuturor forţelor. În acest scop au fost disclocate peste 500 de vehicule militare.
Militarii vor rămâne în poligonul Smârdan până pe 30 aprilie, având în vedere că de joi va începe un exerciţiu complex, organizat împreună cu partenerii din NATO.
Exerciţiul multinaţional „Wind Spring 15″ se va desfăşura în perioada 16 – 30 aprilie, în poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi, şi la Centrul Administrativ Aerian Mihail Kogălniceanu (CAAMK), din judeţul Constanţa, cu scopul atrenării în comun, într-o concepţie unitară, a militarilor din ţări membre ale NATO şi partenere. La acest exerciţiu participă peste 2.200 de militari cu armament şi tehnică de luptă, din armatele Regatului Unit al Marii Britanii, Republicii Moldova, României şi Statelor Unite ale Americii, care vor desfăşura activităţi de planificare operaţională, trageri de luptă şi vor rezolva situaţii tactice complexe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here