Alarmant! Focare de Covid in majoritatea sectiilor spitalelor din Iasi! La Spitalul Sf. Spiridon, peste 200 de angajati sunt virusati

0
62

La Spitalul Clinic de Urgenţă ”Sfântul Spiridon”, aproximativ 200 de angajaţi, cadre medicale şi personal auxiliar sunt infectaţi sau se află în carantină din cauza contactului direct cu o persoană pozitivă, relatează Ziarul de Iași. În acelaşi timp, paturile destinate pacienţilor COVID cu alte patologii sunt ocupate în totalitate.
Presiunea vine din partea pacienţilor, dar există şi o presiune din partea echipei medicale, pentru că în toate secţiile clinice ale spitalului sunt membri ai echipei noastre care sunt şi ei infectaţi cu această variantă nouă de COVID. Astfel încât, pe de o parte, este avalanşa de pacienţi, şi pe de altă parte scăderea capacităţii noastre de reacţie şi efortul suplimentar al celor care muncesc pentru a suplini activitatea colegilor care sunt acasă în izolare”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD Iaşi.
Majoritatea cadrelor medicale s-au infectat de la proprii copii.
Incidenţa personalului medical care a fost infectat este destul de mare. De precizat însă este faptul că, majoritatea s-a infectat în comunitate şi nu în unitatea medicală, cel mai frecvent fiind după contactul cu propriii copii de vârstă şcolară. Corelat cu acestă situaţie, a crescut şi numărul de focare de infecţii COVID în spitale”, a declarat dr. Vasile Cepoi, director DSP Iaşi.
Cel mai mare focar COVID raportat ieri de DSP este la Institutul de Boli Cardiovasculare, unde, la Secţia de Cardiologie Medicală 20 de cadre medicale şi trei pacienţi au fost depistaţi pozitiv. Secţia a intrat evident în carantină, iar internările au fost sistate.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 86 = 94