Documentele false cumpărate cu sute de euro i-au adus un dosar penal

0
53

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra unui cetăţean al R. Moldova, două documente cu însemnele autorităților române şi moldovene, care s-au dovedit a fi falsificate.
În data de 26 ianuarie 2022, în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – judeţul Botoşani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei D.D., cetăţean al R. Moldova, în vârstă de 28 de ani, pasager într-un autocar care se deplasa către Cehia.
În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit, politistii descoperind asupra bărbatului două permise de conducere, unul cu însemnele autorităţilor din R. Moldova şi unul cu însemnele autorităţilor române, care aveau imprimate fotografia şi numele tânărului.
Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor descoperite, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind false. Mai mult, pe numele bărbatului nu figurează emis permis de conducere de către autorităţile din R. Moldova.
Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că a achiziţionat documentele contra sumei de 200 euro fiecare, cu scopul de a obţine un loc de muncă mai bine plătit în Uniunea Europeană.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 78 = 79