Alarmant! Iasul, primul intr-un top al judetelor cu cele mai multe violuri, realizat de un judecător CSM

0
68

Iasul detine tristul de record de a se situa in fruntea unui top în care numărul violurilor raportat la numărul populaţiei este în mod constant extrem de mare. La polul opus, există şi judeţe unde asemenea infracţiuni fie nu există, fie nu au fost cercetat. Potrivit magistratului, exista chiar şi un judeţ unde în 2014 şi 2015 nu s-au înregistrat infracţiuni la viaţa sexuală.
Judecătorul Cristi Dănileţ, membru CSM, a analizat o statistică a judeţelor unde se soluţionează dosare penale privind infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale. Cifrele analizate sunt pentru anii 2011-2015.
Judeţul în care sunt cele mai multe dosare cu infracţiuni care privesc viaţa sexuală este Iaşi, unde se înregistrează o creştere constantă a numărului de astfel de dosare. În anii 2011 şi 2012 au fost de 2,5 ori mai multe dosare decât media; în anul 2014 a fost o explozie de dosare, de 5 ori mai mult decât media; iar până la jumătatea anului curent s-au înregistrat 34 de dosare, cam cât înregistrează un judeţ de top într-un singur an. Judeţul Vaslui a ocupat locul doi în anii 2011 şi 2012 şi locul trei în anul următor. Municipiul Bucureşti se menţine din anul 2013 până în prezent pe locul doi. Următoarele judeţe în top 5 sunt Constanţa şi Galaţi. Cele mai puţine dosare de acest gen au fost înregistrate, în perioada 2011-2014, în Covasna şi Harghita. Mai mult, în Covasna nu a fost înregistrat niciun dosar din ianuarie 2014 până acum“, scrie judecătorul Dănileţ pe blog.
Concluzii cu privire la numărul de dosare raportate la populaţia din fiecare judeţ (după referendumul din 2011):
Pe primele 5 locuri se situează judeţele: Vaslui, Iaşi,. Botoşani. Vrancea, Mehedinţi.
Pe ultimele locuri se situează judeţele: Timiş, mun. Bucureşti, Bihor, Harghita şi Covasna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here