Iesenii sunt terorizati zilnic de tomberonezi, iar Apostol si Grumeza “nu cunosc fenomenul”. Pe cand demiterea acestor impostori?

0
60

Un fenomen care a luat cu asalt Iasul in urma cu mai bine de 2 ani de zile, a capatat in aceasta perioada note dramatice. Familii intregi din Iasi sunt ingrozite numai la gandul de a-si duce la tomberoane, propriul gunoi menajer, din cauza miilor de aurolaci, delicventi si oameni ai strazii care si-au impartit containerele Salubris pe zone de influenta si si-au facut adevarate tabere in care utilizatorul si platitorul serviciului de salubritate este hartuit.

Stimate, domnule primar, aici unde locuiesc exista un centru de colectare a gunoiului la care este arondat un sfert de cartier, prin desfiintarea altui centru care era aflat linga punctul termic de linga scoala G.Cosbuc. Nu ne deranjeaza acest fapt, ci faptul ca nu este ingradit pentru ca ,,acei cautatori in gunoaie” sa nu mai poata avea acces la tomberoane. Vin aici in zori de zi, isi instaleaza tabara, la propriu, caci se aduna circa opt maturi si patru copii mici, beau alcool, se imbata, vorbesc urit si seara, la plecare, lasa o mizerie de nedescris. Sincer sa va spun, imi este frica sa trimit nepotelul sa duca gunoiul la tomberon. Un sistem din acela inchis si incuiat ar rezolva mai multe probleme: ar tine departe ,,cautatorii”, nu ar mai permite imprastierea gunoaielor si ar feri copilasii din parcul alaturat de joaca de microbii imprastiati din tarc”, este problema expusa primarului Chirica de catre Orzetic Dorin-Marian, unul din miile de locuitori ai Iasului, deranjati de efectele prezentei din ce in ce mai masive a scormonitorilor prin gunoaie, in punctele gospodaresti ale Iasului.

Desi exista cadrul legal prin care aceasta practica poate fi sistata, prin amenzi si chiar dosare penale pentru furt, directorul Salubris, Ioan Apostol, o tinichea administrativa care continua sa zornaie pe functie si in mandatul lui Mihai Chirica, dar si seful Politiei Locale, Georgel Grumeza, un individ care nu a facut nimic pentru siguranta iesenilor cat a detinut functia de sef al Biroului de Ordine si Siguranta Publica din cadrul IJP Iasi, cu atat mai putin acum, nu au miscat un deget pentru a asigura un serviciu eficient in raport cu banii pe care ii dau iesenii pentru gunoi si siguranta in acest oras.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here