Alertă de COVID-19 la Spitalul Sf. Spiridon. S-a inchis Sectia de Gastroenterologie dupa ce 16 medici si asistenti au intrat în izolare

0
60

Mai multe cadre medicale de la Spitalul Sfântul Spiridon au întrat în izolare după ce ar fi avut contact cu un pacient adus de la Suceava. Potrivit ZDI, pacientul ar fi fost internat la Gastroenterologie. Ulterior a fost confirmat cu COVID 19 și transferat la Spitalul de Boli Infecțioase în noaptea trecuta.

În cursul serii a fost primita confirmarea de infecție cu COVID 19 la un pacient care era internat de miercuri la Gastroenterologie. Pacientul fusese transferat de la secția de profil a Spitalului de Urgențe Suceava. Colegii au luat legătura cu medicul curant de acolo. Medicul fusese confirmat pozitiv. S-a decis testarea pacientului. Rezultatul a fost pozitiv. A fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase. În Institut s-a făcut testarea colegului de salon, care a ieșit negativ. Personalul medical începând cu aceasta dimineata este testat urmând sa între în autoizolare. Este vorba de 16 medici și asistenți medicali de la Gastroenterologie“, a declarat Diana Cimpoeșu, purtator de cuvânt al Spitalului Sf Spiridon și coordonator SMURD UPU Iași.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 26 = 33