Alexe ataca in stil mafiot bugetul judetului, impartind 4 milioane de euro pentru retele de gaz electoral

0
67

Consiliul Județean a repartizat către primăriile din județ peste 20 de milioane de lei din fondul total pe care îl are la dispoziție în urma aplicării cotei de 6% la impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat, la nivelul fiecarei unităti administrativ-teritoriale PNL. Din această sumă, 5,2 milioane de lei au fost alocați UAT-urilor din județ care derulează proiecte pentru realizarea de sisteme de distribuție și branșamente de gaz prin Programul Naţional de Investiţii (PNI) “Anghel Saligny”. De acest sprijin financiar vor beneficia 52 de primării ieșene, suma acordată pentru fiecare dintre ele fiind de 100.000 de lei.

“În actualul mandat, județul Iași beneficiază de o finanțare de 120 de milioane de euro pentru a înființa sau extinde rețele de gaz în 63 de comune. 11 dintre aceste UAT-uri au obținut fonduri europene prin POIM și, în urma implementării proiectelor, 15.600 de gospodării vor fi racordate gratuit. Pentru celelalte 52 de comune care au proiecte pe gaz prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, Consiliul Județean a hotărât, în urma negocierilor cu Asociația Comunelor din România (ACOR), să sprijine financiar elaborarea tuturor documentelor necesare  Studiului de Fezabilitate, pentru ca banii din PNI să ajungă cât mai rapid cu putință în fiecare comunitate. Consiliul Județean vrea să fie un partener al primăriilor și în realizarea rețelelor de gaz, după ce a investit sume importante prin ApaVital pentru extinderea sistemului de apă și canalizare’’, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Tot din fondul aflat la dispoziția Consiliului Județean, au fost alocate 3,4 milioane de lei  către primăriile membre ale Asociației Metropolitane de Transport Public Iași, pentru acoperirea în proporție de 50 la sută a obligațiilor de plată pentru operarea serviciilor de transport metropolitan. De asemenea, au fost repartizați bani pentru cofinanțarea unor proiecte cu fonduri europene pentru utilități, dar și pentru funcționarea serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor, pentru sustinerea Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgentă și pentru gestionarea activitătilor privind câinii fără stăpân. Totul pentru ca judetul sa “se dezvolte armonios”, musai inca 4 ani cu Costel “Tabla” la butoane.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here