Semimaraton Iași 2024, ediție record. Inimile alergătorilor au bătut de 388.800 de ori pentru copiii aflați în dificultate

0
196

Duminică 21 aprilie, timp de 7 ore, Iașul a găzduit cu bucurie cea mai mare alergare urbană caritabilă din nord-estul României: Semimaraton Iași, într-o ediție record, cu 2680 de înscrieri.

Evenimentul sportiv a devenit o emblemă pentru oraș, promovând mișcarea în aer liber şi implicarea comunităţii în susținerea cauzelor sociale. Acțiunea de strângere de fonduri sprijină copiii de excepţie din mediul rural, fără posibilităţi materiale și copiii din medii defavorizate, pentru care supravieţuirea zilnică este adevărata competiţie. Salvați Copiii Iași, Clubul Rotary Iaşi Copou și Primăria Municipiului Iași sunt organizatorii competiției, ajunsă la a VIII-a ediție în 2024.

Împreună, participanții ar fi putut ajunge până în centrul Pământului și înapoi, fiindcă au alergat peste 22.000 km. Iată cum se cuantifică Semimaraton Iași 2024 în cifre și inimi:

  • 000 de inimi – alergători, susținători, parteneri, sponsori, autorități, voluntari;
  • 000 km alergați împreună de participanți;
  • 800 de bătăi de inimă ale alergătorilor;
  • 000 de zile de școală asigurate pentru 150 de copii defavorizați și 100 de burse de studii pentru copiii excepționali din mediul rural.

Alergarea a pornit din fața Palatului Culturii și a continuat spre Copoul în floare, printre clădirile istorice ale Iașului. Ziua evenimentului a fost și un minunat prilej de luat la pas Iașul primăvăratec, din timp ce accesul auto a fost restricționat pe traseu. Buna desfășurare a fost asigurată, ca în fiecare an, de instituțiile partenere: Inspectoratul de Jandarmi, Poliția Locală, Serviciul Județean de Poliție Rutieră Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al județului Iași, Serviciul Județean de Ambulanță, Servicii Publice Iași, Compania de Transport Public Iași și SalubrIS.

Participanții s-au înscris la 3 probe competitive: 21 km HCL Tech, 10 km LEVI9, 5 km PHINIA și la probe fără clasament de podium: Cursa populară 2,5 km CENTRIC, Cursa persoanelor cu dizabilități MISAVAN, Cursa copiilor ESET. În cadrul competiției de anul acesta, cel mai în vârstă alergător a avut 81 de ani, iar cel mai tânăr 6 ani.

Locul I la cursele competitive a fost obținut de:

  • 21 km HCL Tech: Ramona Zota (01:33:36), Cătălin Atănăsoaei (01:13:12);
  • 10 km LEVI9: Iulia Pasa (00:40:22), Piotr Cociuc (00:34:18);
  • 5 km PHINIA: Mihaela Botnari (00:17:47), Gabriel Crețu (00:16:00).

Felicitări tuturor celor care s-au înscris, indiferent dacă au obținut sau nu un loc pe podium. Toți cei care au fost la start sunt eroi  în inima copiilor defavorizați.

„Frumoasă energia câștigătorilor, pare că fiecare dintre ei ar mai avea putere de încă o tură. E emoționant de-a dreptul să fiu alături de copiii care simt încercările vieții nedrept de devreme. Mulți o duc foarte greu, familiile sunt copleșite de tot ce înseamnă susținerea celor mici la școală, dar iată că peste 2500 de oameni s-au adunat să schimbe lucrul acesta, să îndulcească puțin viața celor care, de multe ori, nici nu știu că se poate mai bine. La Semimaraton Iași am văzut bucuria de a ajuta înainte de toate, determinare, forță, altruism, fair-play. Duminică a fost o zi cu o vibrație fantastică, am simțit emoția și adrenalina alergătorilor. Cred că e un eveniment la care merită să va înscrieți, indiferent de cât de pregătiți sunteți pentru un astfel de efort. De fapt, cu adevărat se aleargă cu inima! Puteți să schimbați lumea în bine.” a spus Laura Lucescu, MC-ul evenimentului, care a reușit să conecteze alegătorii cu cauza caritabilă, sponsorii, susținătorii și partenerii evenimentului.

În 2023 traseul a fost certificat pentru cursele de 21 km, 10 km și 5 km la nivel internațional de către AIMS/World Athletics, ceea ce aduce un plus de valoare și de imagine consistent atât evenimentului, cât și orașului Iași, prin includerea acestuia pe harta competițiilor certificate la nivel național și mondial.

„A face sport înseamnă, înainte de toate, dorința de a-ți depăși limitele, de a fi mereu mai bun, mai sănătos, mai rezistent, mai puternic. Sportul este o formă de autocunoaștere! Sunt convins că dacă toți oamenii ar face sport nu ar mai exista războaie, ci doar întreceri, nu ar mai exista conflicte, ci doar competiții. În sport dușmănia se transformă în fair-play! Cu atât mai mult, când o competiție sportivă este atașată unui scop nobil, lumea însăși devine mai bună și mai responsabilă. Semimaratonul de la Iași a devenit deja un brand al orașului nostru pentru că atrage atât iubitori de mișcare, cât și oameni care vor să facă bine celor din jur. Și ce efort poate fi mai generos decât cel în urma căruia un copil provenit dintr-o familie fără resurse financiare și materiale poate fi ajutat pentru a-și continua parcursul școlar? Administrația locală va fi mereu alături de cei are propun astfel de inițiative deoarece ele fac din toți ieșenii niște câștigători! Felicitări organizatorilor, mulțumiri partenerilor și mult succes tuturor participanților!” a declarat Mihai Chirica, Primar al Municipiului Iași.

„Semimaraton Iași este o reușită a întregului oraș. Buna desfășurare a evenimentului se datorează comunicării și implicării eficiente dintre organizatorii, partenerii și instituțiile statului. E o zi în care susținem caritatea și educația, printr-un efort comun, al întregii comunități. De altfel, alergătorii, mulți dintre ei străini, văd Iașul în cea mai bună lumină: un oraș curat, verde, în care oamenii fac mișcare.” declară Ioana Atasiei, Președinte Salvați Copiii Iași.

„Ne bucurăm că și ediția a opta a Semimaratonului Iași s-a derulat cu succes, mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest lucru. Continuăm, astfel, să ajutăm copiii din medii defavorizate, cu precădere din mediul rural, să își continue studiile, să nu abandoneze școala. Clubul Rotary Iași Copou își continuă misiunea de a sprijini educația, în toate formele ei.” – Ștefan Constantin, Președinte, Rotary Club Iași Copou

Organizatorii mulțumesc sponsorilor și partenerilor:

Sponsori Platinum: Palas, Iulius Management Center, HCL Tech

Sponsori Diamond: Phinia România, Levi 9, Eset

Sponsori Gold: Misavan, Centric, Fiterman Pharma, Simigeria Petru

Sponsori Silver: Vitesco Technologies, Modular Services, Maison du Cafe, Subsign, Oxygen, Conduent, Hotel Unirea, Macromex Horeca, Migdalin, InterUno, Farmaciile Fortis, BMW Apan Motors Iași, WebBeds, Noir Coffee Roasters, Cegeka, Twinkle Star, PiNTeam, PC Dental, Vodafone, Pentalog

Sponsori Bronze: Codeless, Alten Romania – ADC Eastern Europe, OSF Digital, Tipografia Printco, Editura Gama, Aprozar Valea Adâncă

Partener oficial outdoor: Magenta Group

Parteneri sportivi: ACS Atletis, Gold Nutrition, World Athletics, Federația Română De Atletism, Zey Therapy, Manipura  – Centru de Prevenție și Terapii Alternative, Cochior-Pleșcan Daniel, Masaj&Maderoterapie, Reflexoterapie cu Maddy, Fizioterapeut – Geaucă Ovidiu, Terapeut Petronela Pop, CEX Therapy

Parteneri: Babyhub, Krud, Krud Express, Paul Pădurariu Photographer, One2Yoga România, Unreel Media, AdorBowen by Oana Trofin, Fika, Queen Aloe Vera, Dasko Security, Tricorp Sound & Lights

Partener media principal: Europa FM

Parteneri media: Wink, Ziarul De Iași, Curierul De Iași, Info Anunț, Agora Press, Iași Tv Life, Tele M, TVR Iași, InOras.ro, Affichage, Getica, Euromedia, Ultravision, Itineris, Kartezian, Events Max, Agerpres, IasiNews

Parteneri instituționali: Inspectorat de Jandarmi, Poliția Locală, Poliția Rutieră, CTP, Salubris, ISUJ, Serviciul Județean de Ambulanță Iași, Servicii Publice Iași, Salubris, Casa de Cultură a Studenților Iași, Direcţia de Asistenţă Socială Iaşi.

 Site oficial: https://semimaratoniasi.ro/

Înscriere: https://semimaratoniasi.ro/inscriere/formular/

Facebook: https://www.facebook.com/semimaratoniasi/

Instagram: https://www.instagram.com/semimaratoniasi/

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/semimaratoniasi/

Organizatori: Rotary Iași Club Copou, Salvați Copiii Iași, Primăria Municipiului Iași.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here