Alexe ii serveste 5 milioane de euro lui Echimov pentru 12 kilometri de drum judetean, prin intermediul directorului de la DJADP, fost angajat al lui Echimov

0
82

Costel Alexe, presedintele CJ Iasi, a emis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a DJ 282B: Intersecție DN24C – Bivolari – Traian – Spineni-intersecție cu DJ 282F, pe o lungime de 12,9 kilometri.
Contractul pentru modernizarea DJ 282B, în valoare de 27.310.500 lei (inclusiv TVA), a fost încheiat de Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași cu firma EKY ROUTE S.R.L, controlată de afaceristul Ioan Echimov. Durata de execuţie a lucrărilor este de 18 luni.
Reamintim faptul ca in octombrie 2021, licitația pentru modernizarea acestui sector de drum judetean, servita pe tava lui Echimov, de catre Ciprian Ciucan, omul lui Alexe de la Drumurile Judetene si fost angajat al lui Echimov, a fost întoarsă din drum de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), care a cerut reevaluarea ofertelor. Procedura legată de modernizarea DJ 282B: intersecție DN 24C – Bivolari – Traian – Spineni – intersecție cu DJ 282 F (km 0+000- 12+918) a ajuns la firma Eky Route SRL după ce alte trei oferte au fost eliminate din start. Una din firmele eliminate, Mecon SRL, a depus o contestație la CNSC, iar Consiliul i-a dat câștig de cauză și a dispus reevaluarea ofertelor.
Contestatorul a arătat că oferta firmei câștigătoare este neconformă și inacceptabilă, însă autoritatea contractantă apreciază că acestea sunt pure speculații, fără un fundament real. Din analiza ofertei operatorului câștigător se poate observa că subcontractantul (Eky Sam SRL) a fost condamnat printr-o sentință civilă. Consiliul constată că nemulțumirea contestatorului vizează atât declararea ofertei sale tehnice ca fiind neconformă și inacceptabilă, cât și desemnarea ofertei prezentată de Eky Route SRL ca fiind câștigătoare „, se arată în decizia CNSC.
De precizat și faptul că Eky Route SRL, o firma cu doar 6 angajati, a câștigat in ultimii ani, licitații de peste 20 milioane de euro de la DJADP.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here