Continental a investit aproximativ 180 de milioane de euro in operatiunile sale din Romania in 2022

0
79

Continental, companie tehnologică, a adăugat investiții în valoare de aproximativ 180 de milioane de euro în operațiunile sale din România și a trecut de pragul de 19.000 de angajați în România la final de an 2022, comparativ cu 17.500 în 2021. Compania a continuat trendul ultimilor ani în care a crescut anual, preponderent în centrele de cercetare și dezvoltare, dar și la nivelul unităților de producție.
2022 a fost un an în care concernul a finalizat proiecte importante de investiții în România: deschiderea extensiei centrului de inginerie automotive din Timișoara, precum și inaugurarea primei megafabrici din cadrul grupului Continental, tot în capitala Banatului: centrul de producție automotive a adăugat a treia extensie și a pus în funcțiune linii noi pentru cele mai recente tehnologii, mărind gama de produse pe care megafabrica le va dezvolta pentru noile domenii de interes ale industriei auto. De asemenea, activitatea fabricilor ContiTech, a celei de anvelope, precum și a celei automotive din Sibiu, la fel ca a centrelor de cercetare și dezvoltare din Iași, Sibiu și Timișoara (Automotive și ContiTech) au înregistrat investiții în echipamente de ultimă generație, precum și în dezvoltarea personalului.
Software-ul este viitorul industriei automotive. Tehnologiile inovative, cele mai noi competențe din domeniu folosite de specialiștii noștri, precum inteligența artificială, securitatea cibernetică, cloud computing ș.a.m.d., alături de produsele de ultimă generație fabricate în unitățile noastre de producție (anvelope, automotive și ContiTech) dau o nouă formă sectorului auto și mobilității, a modului sustenabil în care ne vom deplasa în următorii ani. Activitatea colegilor mei pune accentul pe instrumentele de care vom avea nevoie și care fac întreg ecosistemul de mobilitate mai inteligent, mai convenabil și mai confortabil. Bineînțeles, zona de inginerie, care acoperă domenii precum hardware, design, mecanică și celelalte arii de lucru, va rămâne un pilon de bază al afacerii companiei și în acest an, întregită de software care are un impact semnificativ în transformarea industriei”, spune Dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here