Alimentele date copiilor din judetul Iasi, prin programul “Laptele si cornul”, verificate de DSP si OPC

0
60

Produsele livrate copiilor din județul Iași prin Programul național ”Laptele și cornul” vor fi verificate de inspectori ai instituțiilor deconcentrate. ”Am observat că în școli din mai multe județe au apărut, în ultima perioadă, probleme cu laptele distribuit copiilor. Deocamdată, în județul Iași nu au fost semnalate astfel de situații, dar vrem să fim siguri că în toate școlile și grădinițele din județ sunt respectate absolut toate normele privind calitatea laptelui, dar și condițiile privind transportul și depozitarea alimentelor destinate copiilor”, a declarat prefectul Marian Grigoraș.

Astfel, prefectul județului Iași a solicitat astăzi, 14 martie, ca în perioada 15 martie – 25 martie, mai multe instituții deconcentrate cu atribuții de control, să verifice alimentele oferite elevilor prin Programul guvernamental ”Cornul și laptele”. Vor efectua controale reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Iași, ai Direcției de Sănătate Publică Iași și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Iași.

După finalizarea acțiunilor de verificare va fi prezentat un raport cu situațiile identificate și măsurile dispuse.

Prin Programul național ”Laptele și cornul”, toți copiii preșcolari și școlari din ciclul primar și gimnazial din învățământul de stat și privat beneficiază zilnic de o porție de lapte și un produs de panificație.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 2 = 7