Amanta primarului Parlog, de la casierie la sefia Biroului de Proiecte Europene, intr-o comuna cu zero proiecte

0
143

Pentru un primar din judetul Iasi, parul alb si functia deloc imaculata nu este o opreliste pentru satisfacerea unor naravuri satrapice, chiar cu pretul unor excese administrative si a incalcarii legii. Valeriu Parlog, primar al comunei Popricani, a gasit in rezervele localitatii un nesecat izvor de satisfacere a unor capricii sau de cimentare a unor posturi inventate peste noapte in care sa-si puna camarila si amanta, alaturi de care isi traieste pasiunea chiar sub ochii angajatilor primariei.

Irina Anghel este angajată oficial prin ACOR (Asociaţia Comunelor din România), ca să poată lua un salariu mai mare decât cel prevăzut de lege, pe funcţia de manager proiecte europene. De fapt, ea este casieră, dar funcţia de pe statul de plată este manager de proiect. Normal, un casier la stat ia 1200-1300 de lei, ea ia peste 2000 de lei, fără să facă nimic. Irina Anghel este ţiitoarea lui Pârlog, de aia s-a şi ajuns la subterugiul ăsta. Toţi ştim ca e amanta lui, inclusiv nevastă-sa, dar el continua sa expuna fata prin postul pe care i l-a dat în primăria pe care o conduce el”, ne-a declarat un angajat al primariei conduse de Valeriu Parlog.

Acest caz, in care Parlog a facut un compromis administrativ pentru onorarea unor servicii mai mult sau mai putin trecute, nu este singular. De la 11 angajaţi, câţi avea Primăria în 2012, acum sunt peste 40 de angajaţi, multi dintre noii veniti constituindu-se in datorii onorate de Valeriu Parlog prin oferirea de posturi publice.

La cresterea spectaculoasa a numarului de angajati s-a ajuns imediat după 2012, când a ieşit primar şi a avut de plătit nişte sinecuri şi de respectat nişte promisiuni, prin angajarea unor persoane sau rude ale celor care l-au susţinut. Astfel, bugetul de salarii s-a triplat după noaptea alegerilor şi mulţi, cum este cazul la Registrul Agricol, acolo unde este angajat un flăcău fără bacalaureat, nu îşi găsesc locul în organigrama”, a declarat angajatul Primariei Popricani.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here