Pasarela pietonala ce traverseaza Gara Iasi va fi transformata in tunel. Lucrarile de modernizare vizeaza acoperirea integrala

0
71

Pasarela pietonala ce a face legatura intre zona Garii si cartierul Alexandru cel Bun, construita in anul 1960, intra in lucrari de reabilitare si modernizare. Aceste lucrari vin sa incununeze trecerea a mai bine de 7 ani de cand Primaria Iasi isi exercita calitatea de administrator, fara sa intervina cu nicio lucrare de structura, cu exceptia catorva carpeli cu tabla peste scandurile crapate sau lipsa, ca in coloniile in care saracii isi carpesc casele cu balega.

Dupa numeroase demersuri am reusit sa obtinem aceasta pasarela in proprietate, de la Ministerul Transporturilor. Acolo nu castigam nimic, am luat-o ca s-o putem intretine in conditii de legalitate. Ceea ce este interesant la aceasta pasarela, care are aproximativ 260 m fara rampele de acces, vom incerca sa o transformam intr-un tunel protejat, care va adaposti si in conditii de ploaie, ninsoare. In felul acesta scapam de acele numeroase accidente care s-au petrecut pe pasarela prin alunecare, inghet, dezghet si altele. Accesul pe punte se face pe scarile de beton armat, cele care exista in momentul de fata”, a declarat primarul Mihai Chirica. Valoarea acestei investitii ajunge la 3.9 milioane lei.

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =