Amanta, secretara si trei oameni de afaceri, partasi la impartirea serviciilor de cazare din China, oferite drept mita pentru Nichita

0
70

Primarul suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita, a mers anul trecut în China însoţit de Adina Samson, amanta lui de la acea vreme, afirmă surse judiciare. Conform DNA, deplasarea a fost făcută din banii de şpagă pe care i-ar fi luat de la patronul UTI, Tiberiu Urdăreanu.
Săptămâna trecută am făcut o vizită de lucru în China, împreună cu un grup de oameni de afaceri reprezentativi şi importanţi pentru Iaşi. Scopul principal al vizitei a fost cel de revalorificare a relaţiilor de înfrăţire cu oraşul Xi’an şi de dezvoltare a unor schimburi economice, comerciale, culturale şi educaţionale cu unul din cele mai mari oraşe ale Chinei. Reamintesc faptul că Iaşul este înfrăţit cu oraşul Xi’an încă din 1994, iar acum, la 20 de ani de la semnarea înfrăţirii, am căzut de acord să trecem la nivelul următor, să dăm o dimensiune mai aplicată şi pragmatică acestor relaţii. Din acest motiv, am ţinut să fie prezenţi alături de mine oameni de afaceri respectaţi, precum domnii Ioan Nani (n.r. manager Antibiotice SA), Gabriel Mardarasevici (n.r. administrator SC Information Business Consulting SRL (IBC), şi Paul Butnariu (n.r. preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi)”, declara Nichita la intoarcerea in tara.
Alături de cei trei oameni de afaceri, Nichita a mai fost însoţit în această vizita de Elena Farca, şefa Serviciului Relaţii Internaţionale din cadrul Primăriei Iaşi, Adina Samson, şefa Serviului Managementul Calităţii şi Izabela Todirică, secretara primarului.
Reamintim ca procurorii DNA l-au arestat pe primarul suspendat, Gheorghe Nichita, acesta fiind cercetat pentru o şpagă de 10% dintr-un contract de aproape 70 milioane de lei pe care l-a atribuit UTI. În “combinaţie” e băgat şi Gabriel Mardarasevici, un afacerist ieşean care colabora cu Urdăreanu în derularea proiectului de la Iaşi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here