Flori, lumanari si sange. Iesenii, solidari cu victimele tragediei din Clubul Colectiv. Respect!

0
68

Sute de persoane au aprins lumanari, aseara, şi au depus flori pe soclul statuii domnitorului Cuza din Piata Unirii si în faţa Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi, în memoria victimelor incendiului din Clubul Colectiv din Capitală, soldat cu 30 de morţi şi aproape 200 de răniţi.
Din respect pentru cei ce si-au pierdut viata in tragedia din Capitala, mai multe evenimente au fost anulate sau reprogramate. Printre acestea si Rock’N’Iaşi, un proiect muzical ale carui ultime concerte au fost reprogramate.
La acest eveniment era asteptat sambata si Adrian Rugină, toboşarul trupei Bucium, muzician care se numara printre victimele tragediei din Colectiv.
Am căutat să găsim o modalitate legală de a face acest eveniment să se întâmple, însă a fost imposibil. În această încercare, am purtat discuţii cu reprezentanţi ai autorităţilor pe întreg parcursul zilei (…) Deşi ne-am fi dorit ca această seară să reprezinte un eveniment de comemorare a victimelor, nu dorim să punem festivalul Rock’N’Iaşi şi Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi într-o lumină negativă. Motivele care ne-au inspirat sa organizăm o seară comemorativă sunt asocierea şi vechea prietenie cu una dintre victime, Adrian Rugină. Unul dintre cei mai buni şi vechi prieteni ai festivalului Rock’N’Iaşi şi ai trupei Bucovina, Adrian Rugină a fost şi stagemaster la una dintre cele mai importante ediţii. Mai mult, prin compania pe care o conducea, a contribuit activ la îmbunătăţirea condiţiilor tehnice ale festivalului de la începuturi şi până acum, iar, în calitate de membru al trupei Bucium, a urcat pe scena Rock’N’Iaşi în 2008″, se spune într-un anunţ publicat pe contul de Facebook al Rock’N’Iaşi.
Originar din Piatra-Neamţ, Adrian Rugină, în vârstă de 38 de ani, care a fost şimembru al trupei Teuton, a ieşit printre primii din Colectiv după izbucnirea incendiului, însă s-a întors în club pentru a salva alte persoane, potrivit relatărilor de pe pagina sa de Facebook.
Trupul neînsufleţit al lui Adrian Rugină a fost depus ieri la capela bisericii Sfântul Fanurie, de pe strada Cerceluş nr. 18 (zona Baba Novac), iar, azi, familia îl va transporta la Corbu (judeţul Harghita).
În incendiul de vineri seară, din Club Colectiv, au murit 30 de persoane, între care şi doi dintre membrii trupei Goodbye Gravity, chitariştii Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, iar aproximativ 200 au fost rănite, din care 146 se afă internate în spitalele din Capitală.
Pentru acesti tineri care se zbat intre viata si moarte pe paturile spitalelor din Capitala, iesenii au sarit intr-un numar impresionat pentru a dona sange. Incepand de ieri dimineata, si pana in prezent, la Centrul de Transfuzii Iasi au donat sange in jur de 170 de persoane, iar alte 50 asteapta inca la rand pentru a-i ajuta pe supravietuitorii incendiului de la Colectiv. Respect!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here