Amazon face angajări în România. Ce posturi oferă gigantul online

0
103

Gigantul american Amazon face angajări în România. Sunt căutați în special programatori, care să lucreze la serviciile de cloud computing ale Amazon și la asistentul digital Alexa, potrivit datelor postate de către companie.

Amazon a deschis de curând centrul de dezvoltare din București, după ce anterior, în 2005, a deschis un centru similar la Iași.

În 2017, Amazon a instituit o prezență și în București. Echipele de aici lucrează la dezvoltarea limbajului pentru Alexa – asistentul digital al celor de la Amazon, dotat cu inteligență artificială. De asemenea, tot aici se fac diverse teste legate de Alexa.

Alexa se găsește atât pe boxele inteligente Echo de la Amazon, cât și pe smartphone-uri, calculatoare cu Windows 10, televizoare, frigidere LG, soneriile deștepte Ring sau autoturismele BMW.

Cealaltă parte a activității o constituie lucrul la Amazon Web Services (AWS). Aceasta este infrastructura online pe care Amazon o pune la dispoziție altor companii.

În mod specific, la București se dezvoltă soluția Amazon Elastic Compute Cloud (EC2), prin care clienții pot închiria putere de calcul pentru a rula propriile aplicații.

Între posturile disponibile se află cel de ”business analyst”. Nu e nimic de afaceri, totul este legat de programare și trebuie să știi mai multe lucruri, între care SQL, experiență Linux/Unix și altele. Nu se precizează salariul, dar fiind vorba de programare și de Amazon, cel mai probabil acesta ar urma să fie în limita domeniului IT din România, adică foarte bine.

Alte posturi disponibile sunt de dezvoltator senior de software pentru AWS EC2, cercetători pentru comportamentul utilizatorilor, maganeri de catalog, specialiști în diverse limbi (germană, portugheză, spaniolă, franceză, italiană), designeri etc.

Un fost angajat al centrului din București și-a descris experiența pe site-ul undelucram.ro, unde oamenii pot face ”review-uri” companiilor la care au lucrat pentru a avertiza alți doritori.

Iată ce spune acesta:

”Pro

-Posibilitatea lucrului de acasă

– Colegii și managementul online

– Trainingul

Contra

-Salariul

-Orarul care nu-ți permite să mai faci nimic după program, adică 10-19 sau 11-20

Full time – București

Perioada de muncă este de mai puțin de un an.

Nu recomand această firmă cunoscuților”.

Pe de altă parte, centrul din Iași are multe review-uri pozitive. Un fost salariat, care a stat 3 ani în companie, scrie: ”Atmosfera foarte faină, multe beneficii și utilități (cafea/ceai la discreție, fructe săptămânal, lapte, storcator de fructe etc), petreceri și teambuildinguri”.

Un altul scrie că există posibilitatea de a te transfera apoi la orice alt departament Amazon din lume.

Amazon este cel mai mare retailer din lume, iar anul trecut a cumpărat și lanțul de magazine Whole Foods din SUA. De asemenea, Amazon deține Souq.com – cel mai mare magazin online din Orientul Mijlociu și s-a oferit recent să cumpere și Flipkart, cel mai mare retailer de internet din India, însă a pierdut în fața Walmart.

Amazon deține și al doilea serviciu de filme online din lume ca popularitate, după Netflix, dar și serviciul de streaming de jocuri Twitch, serviciul de cărți audio Audible, platforma de benzi desenate ComiXology și baza de date de filme IMDb.

Amazon produce boxele inteligente Echo, dar și cititoarele digitale Kindle, tablete, iar mai nou vrea să producă chiar și medicamente.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here