Zilele Şcolii la Colegiul National „Garabet Ibrăileanu” din Iaşi

0
77

În perioada 17 – 25 mai 2018, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași desfășoară manifestări cultural-spirituale sub genericul „Zilele Școlii”, celebrând peste un secol de la fondare.

Cu acest prilej sunt organizate activități adresate, în primul rând, comunității din care fac parte școala, părinții, elevii, cadrele didactice, dar și celor care sprijină în mod constant activitatea educativă. Manifestările cuprind: expoziții și prezentări de carte, dialog între generaţii de dascăli, activități sportive, participări cu grupuri de elevi din clasele IX-XI la suita de activități „Scriitori în școli din cadrul Festivalul Internațional „Poezia la Iași”.

Miercuri, 23 mai, va avea loc la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” expoziția și prezentarea de carte sub genericul “G. Ibrăileanu-mentor spiritual”, urmate de un moment religios închinat patronului spiritual al școlii la cimitirul “Eternitatea”.

Joi, 25 mai, se va desfășura activitatea “Dacia literară” – ieri și azi – prezentare și dezbatere moderată de redactorul-șef Călin Ciobotari. În aceeași zi, de la ora 15 va avea loc concursul județean “Democrație și toleranță”.

Vineri, 26 mai, manifestările dedicate “Zilelor Școlii” se vor încheia cu spectacolul artistic „Deschide-mi-te suflet, prin şapte ochi de flaut…, premierea elevilor care s-au evidențiat la olimpiadele şi concursurile şcolare, precum și cursul festiv al absolvenților claselor a XII-a, promoția 2018.

Activitățile organizate – științifice, artistice, sportive sau de suflet – contribuie la consolidarea parteneriatului școală – familie – comunitate.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here