Amendamente la proiectul de buget in care Iasul este „ferit de investitii”. IRO, singura investitie locala prinsa in bugetul pe anul viitor

0
86

Deputatul PMP, Petru Movilă, acuză faptul că din proiectul de lege pentru aprobarea bugetului de stat pentru anul 2015 lipsesc proiectele de investitii majore necesare dezvoltarii judetului Iasi. În această situaţie, parlamentarul susţine necesitatea convocarii unei intalniri cu participarea tuturor factorilor politici decidenti pentru depunerea unor amendamente.
Din intreaga lista a investitiilor programate de Guvern pentru anul viitor, conform proiectului de lege privind aprobarea bugetului de stat pentru anul 2015, la Iasi vor ajunge bani doar pentru Institutul Regional de Oncologie.
Observam ca Guvernul Ponta isi pastreza traditia de a feri zona Iasului de investitii. Indiferent de planurile Guvernului pentru perioada urmatoare, Iasul nu exista. Fie care este masterplan, ca este proiect de buget, program national de investitii, judetul Iasi lipseste. Indiferent cum se cheama documentul si care este scopul acestuia, iesenii nu beneficiaza de atentia PSD-ului. Fac un apel pe aceasta cale catre factorii politici de decizie sa se adune la aceeasi masa si sa faca o lista de amendamente la proiectul de buget pe care noi, parlamentarii de Iasi, indiferent de culoarea politica, sa o sustinem si sa o votam. La ultima intalnire de la Primarie, toti reprezentantii mediului politic prezenti la eveniment, au anuntat ca vor sustine fara impedimente un demersul pe care l-am propus.
Este momentul sa aratam ca ne tinem de cuvant si ca nu sunt doar vorbe goale spuse pentru amagirea iesenilor. Primaria si Consiliul Judetean sa elaboreze o lista de amendamente pe care toti parlamantarii de Iasi sa o sustina si sa faca lobby pentru includerea proiectelor de interes major in bugetul pentru anul viitor”, a solicitat deputatul Petru Movilă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here