Spitalul de Recuperare din Iasi a achizitionat un computer tomograf ce va fi dat in functiune anul viitor

0
82

Bolnavii de la Spitalul de Recuperare din Iaşi a cumpărat săptămâna trecută un acomputer tomograf de înaltă performanţă. Aparatul, achiziţionat din fonduri proprii, a costat 2,7 milioane de lei, echipamentul urmând a deveni funcţionat de anul viitor. Medicii spun că este extrem de util, mai ales că 70 la sută dintre pacienţii internaţi la Spitalul de Recuperare au nevoie de astfel de investigaţii. Pentru prima dată, Spitalul de Recuperare din Iaşi are propriul computer tomograf, acesta urmând a fi montat în cadrul Laboratorului de Radiologie.
Urmează să amenajăm un spaţiu care să respecte toate cerinţele de siguranță și de utilizare a aparatului. După instalarea aparatului într-un spaţiu din compartimentul radiologiei va urma încheierea unui contract cu Casa de Asigurări astfel încât aparatul să deservească pacienţii internaţi, dar şi pe cei care se adresează serviciului de ambulatoriu”, a declarat Doru Baltag, directorul medical al Spitalului de Recuperare Iaşi.
Anual, la Spitalul de Recuperare sunt internaţi peste 17.000 de bolnavi, iar alţi 5.000 sunt trataţi în regim de spitalizare de zi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here