Senatorul Agrigoroaie si jurnalistii de la „Ziarul de Iasi”, amenintati cu moartea de membrii clanului Tanase.

0
100

După ce a săpat un „mormânt” chiar în curtea senatorului PPDD, Ionel Agrigoroaie, derbedeul Vandam Constantin din clanul Tănase, a trecut la ameninţarea ziariştilor care au redat faptele acestuia.

Pe pagina personală de facebook, interlopul analfabet, de doar 18 ani, îi ameninţă cu moartea pe ziariştii de la „Ziarul de Iaşi” – „Ori ce început are şi un sfârşit dar pentru uni oameni sfărşitul o să fie tragic…!!! – simţindu-se prevăzător”. Mai mult, într-o postare anterioară, pentru a-i intimida pe toţi cei care ar dori să intervină în reglările sale de conturi, acesta a scris – „Lumea trebuie să înţeleagă că noi facem cât o armată”, referindu-se la clanul din care face parte.
Potrivit jurnaliştilor de la „Ziarul de Iaşi”, senatorul ieşean a solicitat la începutul acestei săptămâni, protecţia SPP după ce Constantin Vandam din clanul Tănase l-a ameninţat cu moartea. Senatorul UNPR Ionel Agrigoroaie a depus în aceeaşi zi o plângere şi la Poliţie, pentru ameninţare şi distrugere, invocând unele acte de intimidare desprinse din tehnicile mafioţilor sicilieni. Romii i-ar fi spus soţiei sale că “e păcat că trebuie să moară atât de tânără”. În curtea vilei i-a fost săpată o groapă, despre care i s-a spus că îi va fi mormânt. Cazul, de o gravitate ieşită din comun, a ajuns în atenţia serviciilor secrete şi a ministrului de Interne, Gabriel Oprea. Conflictul dintre senator şi clanul Tănase are la bază o dubioasă executare silită în contul unei datorii la bancă a senatorului. Banca a scos la licitaţie doar un cat al vilei de lângă bojdeuca lui Creangă în care acesta locuieşte. La licitaţie s-a prezentat interlopul Vandam Constantin. După instalarea lui Vandam în casă, mai mulţi romi au început să terorizeze familia senatorului, dar şi vecinii. Miza finală: obţinerea întregii vile, prin intimidări.
Senatorul a solicitat protecţie, afirmând că îşi simte siguranţa personală şi chiar viaţa ameninţate de Vandam Constantin, membru al clanului Tănase.

„De la comisia de apărare din cadrul Senatului m-au trimis la SPP. Acolo, mi-au zis că orice aprobare privind paza unei persoane se dă prin CSAT. Ar trebui să fac o solicitare la CSAT, ceea ce ar fi totuşi prea mult. Chiar dacă pentru mine personal este o chestiune deosebit de importantă, ar fi penibil să mă adresez CSAT cerându-i să discute problemele unui senator“, a spus Agrigoroaei.

Cu toate acestea, numai CSAT poate lua decizia de a acorda protecţia SPP unui om politic, aşa cum ceruse senatorul Agrigoroaei după ameninţările primite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here