Micul Vatican din capitala Moldovei. O stradă din Iasi, transformata în alee de incinta a Mitropoliei

0
78

Strada ce dă în spatele Catedralei Mitropolitane din Iaşi, ce figurează în scriptele Primăriei, în actele de identitate şi în celelalte documente ale riveranilor, cu trei denumiri – Mitropoliei, Crişan şi Arh. G.M. Cantacuzino, ar urma să intre cât de curând în proprietatea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei

Un prim pas este aprobarea în şedinţa de Consiliu Local de vineri, 28 noiembrie, a unui proiect de hotărâre privind acordarea în folosinţă gratuită, către Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, a suprafeţei de 2260 de metri pătraţi, teren pe care au fost amplasate atât un imobil naţionalizat, demolat cu premeditare în urmă cu 3 ani, cât şi o benzinărie. Practic, curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei se va alipi, prin această generoasă donaţie a Primăriei, cu cealaltă proprietate a MMB, respectiv sediul ziarului Patriarhiei şi tipografia din strada Sf. Andrei. Şi cum un astfel de complex mitropolitan nu ar da bine să fie tulburat de o arteră gălăgioasă, strada cu trei nume ar urma să fie transformată în „alee de incintă” care în viitorul apropiat va fi securizată cu bariere.

Strada dintre Mitropolie şi terenul pe care îl vom da în folosinţă gratuită  nu va dispărea, aceasta urmând să rămână o stradă de incintă foarte bine încadrată din punct de vedere urbanistic, care va fi reglementată în sensul că nu se va mai putea circula cu viteză”, a anunţat viceprimarul Mihai Chirica, prima schimbare în peisajul actualului ansamblu mitropolitan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here