Anarhie in numele autostrazii. Liderii miscarii pentru autostrada Moldova- Ardeal vor invadarea cu camioane a Pietei Unirii din Iasi

0
57

Autostrada Iasi- Targu Mures, o utopie pentru unii, o necesitate pentru multi si un bun capital de imagine pentru altii, capata, zilele acestea, conotatii antisociale. Catalin Urtoi (foto ReporterIS), liderul miscarii „Impreuna pentru A8”, a facut apel, in cursul acestei zile, pe o retea de socializare, ca toti cei care doresc sa faca presiune asupra Guvernului pe subiectul acestei autostrazi, sa invadeze Piata Unirii din Iasi, cu camioane, autoturisme si motociclete, acest indemn fiind practic un apel la anarhie, prin incalcarea si blocarea cu vehicule a unui spatiu pietonal  sau de tranzit in care se poate manifesta pasnic pentru o idee.

“Iasi,al doilea oras al tarii ca populatie! Daca te-ai saturat sa-ti vezi taxele si impozitele cheltuite fara investitii majore in regiunea ta….Daca te-ai saturat de ipocrizia guvernantilor…Daca te-ai saturat sa fii considerat cetatean roman de categoria a doua….Daca vrei autostrada Iasi – Tg.Mures(A8) si Suceava – Bucuresti(A7)….Vino cu masina, motocicleta sau camioneta, sambata, 19 mai, ora 07.00, in Piata Unirii din Iasi, de unde se va pleca spre Bucuresti, pentru a cere guvernantilor si politicienilor, sa relizeze aceste investii!”, este mesajul lui Catalin Urtoi.

Acest apel demonstreaza, mai mult ca niciodata, faptul ca acest grup de presiune lupta prin orice mijloace pentru un asa-zis deziderat, dar fara nicio urma de strategie si eleganta, ci doar sub imperiul unei nevoi instinctuale de a-si face simtita prezenta in spatiul public. La acest moment, autostrada Iasi- Targu Mures nu este altceva decat un sirag de potcoave de cai morti, lepadate de gloabele politice si institutionale si ridicate din colbul drumului de un grup de oportunisti care isi incearca norocul cu ele.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

86 − = 80