Anarhie si ineficienta totala pe santierele gestionate de Conest in centrul Iasului – zgomot, praf si chiul in masa. Unul sapa, restul belesc ochii

0
64

Au inceput lucrarile in parcul Teatului National. Dupa prima zi de munca, o echipa de 8 angajati ai Conest au repurtat prima izbanda pe noul santier din fata teatrului – au reusit, dupa o munca sustinuta de echipa- 7 privitori si un palmas, sa sape 8 puturi de 50 de centimetri, in care vor veni infipte panourile specifice organizarii de santier.
Lucrarea de amenajare a parcului de la teatru –este vorba de o suprafata de 9.744 metri pătrați, din care spațiile verzi reprezintă peste 7.200 de metri pătrați, a inceput pe burta, in zi de sarbatoare si ar trebui sa fi predate tot pe vremea asta, de Sfantul Ilie in 2023. Ritmul cu care au inceput, dar si descarcarile arheologice ce vor surveni in plin proces de degajare a constructiilor din parc, vor devansa termenul de 12 luni si, posibil, vor adauga si chetuieli suplimentare pe langa cele peste 3 milioane de euro bagate in buzunarul Conest.
Si acest santier nu este unicul in peisajul central al Iasului, in care Conest isi da cu stangul in dreptul.
“Vineri, ora 3 jumate după amiază. A încetat lucrul, muncitorii au săptămîna redusă de lucru. Maine si duminica e liber legal. Strada e sparta de mai bine de 1 luna. E Iancu Bacalu, in zona de șantier Palas2. Se lucrează într-un veritabil ritm românesc. Cîteva ore pe zi, în grupuri mici, cu multi bagatori de seama si vreo 2-3 palmasi care sapă. Au facut groapa pentru tras curent puternic in palas2. Au săpat si astupat pînă acum de 4 ori. Nu stiu de ce – nici eu nici ei. Blochează accesul ore întregi pe zi, fac praf și zgomot mai mult decît în cei 2 ani de construcții pt clădirile palasului. Unii dintre ei se pișă pe garduri. Au pauza de prînz de 1 ora si pleaca de la muncă pe la 4, în cursul săptămânii. Pentru orice le-ai spune îți transmit sec: “faceți reclamație”. Am aflat de la muncitori ca lucrează pentru Conest, căci nu e nici un afișaj care sa descrie lucrarea, executantul sau termenul”, relateaza ieseanca Gabriela Gruia.
Fonduri publice sa fie, ca putori se gasesc sa le toace!
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here