Pro Vita Iasi a finalizat casa familiei Cartițe! 10 copii si-au vazut visul împlinit

0
66

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor anunță finalizarea lucrărilor la casa familiei Cârtițe, în cadrul proiectului „Dar pentru copii”.
Luni, 18 iulie, a avut loc Sfințirea casei, la care au participat Pr. Radu Brînză, coordonator Pro Vita, Pr. Gheorghe Muraru, protopop al Protopopiatului Pașcani, Pr. Robert Chirilă, paroh al Parohiei Pietrișurile, Vlad Plăcintă, președintele Asociației „Salvează o inimă”.
Refacerea casei a început în decembrie 2020, fiind derulate o serie de lucrări: renovarea acoperișului, refacerea integrală a patru camere de locuit, refacerea bucătăriei și a băii, amenajarea cămării și a camerei tehnice pentru centrală, montarea centralei și a sistemului de încălzire, a fosei și a instalației exterioare, amenajarea trotuarelor, izolarea și tencuirea exterioară a casei.
Suma totală adunată a fost de 132.725 lei, dintre care 70.000 lei au fost donați de Asociația „Salvează o inimă”. Restul donațiilor au fost făcute în contul Pro Vita sau prin site-ul www.darpentrucopii.ro
În prezent, Departamentul Pro Vita deruleaza campania de strângere de fonduri pentru Casa Crinei din Darabani, mama care crește și are grijă de una singură de cei 5 copii ai săi, într-o locuință unde îndură ploaia și frigul. Mai multe detalii despre povestea acestei familii găsiți aici: https://darpentrucopii.ro/5-copii-viseaza-la-o-casa-care-sa-nu-mai-ploua
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here