Anchetă la cel mai mare spital din Moldova. A fost internat la Spitalul Sf. Spiridon cu o durere de picior si l-a omorat o bacterie

0
62

Un barbat in varsta de 58 de ani din Barnova a venit pe propriile picioare la Spitalul „Sfântul Spiridon”, acuzand dureri de picioare. iar dupa 16 zile de spitalizare i s-a declarat decesul. Din primele informatii, decesul ar fi survenit cel probabil din cauza unei infecţii intraspitaliceşti. Familia vrea să dea spitalul în judecată, convinsă că bărbatul de 58 de ani a fost omorat de medici si conditiiel din spital.
La operaţie nu înţelegeau de ce nu răspunde la antiinflamatorii şi antibiotice. I-au descoperit peritonită. Din peritonită a făcut septicemie, din septicemie a intrat în comă. Nu au vrut să ne confirme că este vorba de o infecţie de spital. Ne-am dat noi seama mai târziu. Da, am văzut şi documentele după asta. Infecţie cu clostridium. Ne-a confirmat şi doctorul, după ce am aflat noi de infecţie”., a declarat Alexandru Costan, ginerele bărbatului, pentru Digi 24.
Medicii de la Boli Infecţioase spun că diabeticii sunt predispuşi la infectarea cu această baterie. DSP a demarat o anchetă, la fel şi conducerea spitalului Sf. Spiridon. E greu de stabilit, însă, exact unde anume a contractat bărbatul infecţia.
Numărul celor care ajung la spitalul de Boli Infecţioase cu infecţia clostridium difficile s-a dublat în 2016 faţă de 2015. Anul trecut au fost peste 750 de bolnavi internaţi. Cei mai mulţi au contractat bacteria din spital.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here