Andrei Apreotesei, debut în rolul Canio din I Pagliacci de Ruggero Leoncavallo

0
93

Managerul Ateneului Național din Iași, Andrei Apreotesei, unul dintre cei 3 tenori ieșeni, va interpreta rolul Canio din opera I Pagliacci” de Ruggero Leoncavallo joi, 16 noiembrie, de la ora 18:30, pe scena Operei Naționale Române Iași.

Evenimentul face parte din spectacolul coupe format din lucrările Cavalleria rusticana” de Pietro Mascagni și I Pagliacci” de Ruggero Leoncavallo, considerate manifeste ale mișcării artistice cunoscute sub numele de verism în opera italiană.

Opera în 2 acte I Pagliacci” (Paiațe) a fost compusă de Leoncavallo pe un libret propriu și a avut premiera la Teatro Dal Verme în Milano pe 21 mai 1892 sub bagheta maestrului Arturo Toscanini.

„Rolul Canio este pentru mine un tur de forță și un exercițiu de imaginație și țin să îmi exprim recunoștința pentru invitația Operei Naționale Române Iași de a interpreta o partitură pe cât de dificilă pe atât de frumoasă. Opera lui Leoncavallo este o piatră de temelie pentru artiștii lirici, iar interpretarea noastră trebuie să fie pe măsură”, a declarat tenorul Andrei Apreotesei.

Din distribuția spectacolului mai fac parte Diana Bucur (Nedda), Sandor Balla (Tonio), Alexandru Constantin (Silvio) și Alexandru Savin (Beppe).

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here