Traficul de droguri si de persoane, contracarate la Iasi cu…conferinte si fluturasi

0
111

Mai multe institutii ale statului, afunctionale in raport cu gravele fenomene ale momentului, precum traficul de droguri si persoane, se vor intalni la Conferinta regionala „Impactul criminalitatii organizate asupra societatii. Riscuri, vulnerabilitati si modalitati de prevenire”, pentru a puncta in agenda inca un demers teoretic la o problema reala. Conferinta va avea loc joi, 16 noiembrie 2023, în intervalul orar 09:30 – 14:00, în Aula Magna “Mihai Eminescu” a Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Evenimentul urmărește să consolideze cooperarea la nivel local și regional dintre reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniu, dar și să informeze și să conștientizeze publicul larg cu privire la fenomenul criminalității organizate. Conferința este organizată de către Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și Inspectoratul de Poliție Județean Iași în parteneriat cu Departamentul de Sociologie, Asistență Socială și Resurse Umane din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași si este structurată pe trei secțiuni: securitate cibernetică, traficul de droguri și traficul de persoane“, sustin organizatorii.
La conferință vor participa reprezentanți ai structurilor de analiză și prevenire a criminalității, siguranță școlară, precum și reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane din nouă județe din regiunea est și sud-est a țării, precum și din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
Vor susține prezentări specialiști din cadrul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității, Agenția Națională Antidrog, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, reprezentanți ai mediului O.N.G. și cadre didactice ale Universității.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here