Andrei Gheorghe a murit la 56 de ani, în urma unui stop cardio-respirator

0
97

Andrei Gheorghe a murit, luni seară, în urma unui stop cardio-respirator. Jurnalistul avea 56 de ani.  Potrivit surselor judiciare, decesul lui Andrei Gheorghe ar fi avut loc în urma unui stop cardio-respirator.

”În jurul orei 22.15, polițiștii IPJ Ilfov au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, în localitatea Voluntari a fost găsită o persoană decedată. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, pentru a stabili identitatea persoanei și cauzele producerii decesului. Se confirmă faptul că ar fi vorba despre Andrei Gheorghe, 56 de ani.”, a anunțat poliția într-un comunicat.

Oamenii legii anunță că vor deschide dosar pentru moarte suspectă, potrivit News.ro. La fața locului este așteptat un medic legist, pentru a descoperi cauzele decesului.

Ultima postare

„Totul trece. În cazul de față, a trecut și ultima interdicție și după 30 de zile vă spun iarășu „salutare!”. M-am întors și sunt același, cu aceleași ocupații. Voi continua să trollez demnitari, medici, profesori, popi, îngeri, catedrale, antisemiți, homofobi, legionari, negaționiști și alte asemenea făpturi imbecile. Cu drag, AG”, scria Andrei Gheorghe pe 19 februarie, pe Facebook.

Portret

 

Andrei Gheorghe a fost un cunoscut prezentator și realizator de radio și televiziune. El a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (secția rusă-engleză), din cadrul Universității București

Între 1991 și 1993 a fost reporter special la Radio Constanța și a realizat mai multe emisiuni la posturile Radio Sky Constanța (1993- 1996; “Videomania”, “Vineri 13″). Pro FM București (1996-2002;”Midnight Killer” “13-14”), și “Lanțul Slăbiciunilor” la Pro TV.

În 2002 și 2003, el a realizat, la Antena 1, emisiunea “Gheorghe”, iar la Radio 21, apoi la Radio Total, a realizat, între 2005-2006, emisiunea “13-14 cu Andrei”.

A avut un rol secundar în filmele ‘Amen’ (2002) al lui Costa Gavras, ‘Tinereţe fără tinereţe’ (2007) al lui Francis Ford Coppola şi a colaborat cu trupa de hip hop ‘Paraziţii’ pentru albumul ‘Irefutabil’. A mai realizat un scurtmetraj în 2008, numit ‘Dubla personalitate’.

În 2004 a fost realizator de emisiuni (“Politica, frate!” și “Am o știre pentru tine!”) la Realitatea TV. A scris la “Academia Cațavencu” și în ghidul “24-FUN”.

Totodată, el a deținut și funcții de conducere la posturile TV la care a lucrat. A fost director general al Radio Sky Constanța și Pro FM București, director de programe al trustului Media Pro, consilier în probleme de marketing la Antena 1 București. În 2006 în colecția “Ego Publicistică” de la Polirom a apărut volumul “Midnight Killer – Banalitatea s-a născut la oraș”, însoțit de un CD audio.

În ianuarie 2010, Andrei Gheorghe a fost numit consilier pe probleme de comunicare al ministrului de Finanţe de la acea vreme, Sebastian Vlădescu. Andrei Gheorghe a ocupat însă această funcţie numai până pe 26 februarie 2010. În acea perioadă, Andrei Gheorghe a fost implicat la începutul acestei luni într-un accident de circulaţie. El a refuzat să i se recolteze probe biologice, astfel că a ajuns să fie cercetat de poliţiştii de la Brigada Rutieră a Capitalei. Fostul realizator de emisiuni radio-tv a susţinut că refuzul recoltării probei de sânge a fost un mod de a protesta împotriva sistemului care nu permite o alternativă în astfel de cazuri.

Andrei Gheorghe a mai realizat emisiunea ‘Clubul de poker’ la postul Prima TV în România (septembrie – decembrie 2010) şi ‘Salutare Naţiune’ pe canalul Prime în Republica Moldova (Chişinău) (2010-2011). În cursul anului 2012 a realizat emisiunea-interviu ‘Oameni şi oameni’ la postul The Money Channel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here