Angajații din învățământ vor avea abonamente cu preț redus la transportul public

0
42

Primăria Municipiului Iași a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Consiliu Local privind acordarea de facilități de transport angajaților din unitățile de învățământ. Primarul Mihai Chirica a precizat într-o conferință de presă că actul normativ vizează acordarea unei reduceri de 50% din tariful unui abonament unic pentru zona zona 1 pe 30 zile, adică de la 80 la 40 de lei, pentru angajații cu domiciliul în Municipiul Iași din școli, grădinițe, creșe și universități acreditate.

„Prin acest proiect de hotărâre dorim să acordăm facilități de transport tututor celor care lucrează în educația ieșeană. Mă refer la cadre didactice, nedidactice și la personalul auxiliar. Din punctul meu de vedere, educația a fost cel mai vitregit domeniu de activitate al României în ultimii 30 de ani. Salariul unui cadru didactic de gradul I, cu peste 25 de ani vechime, se apropie de salariul unui muncitor din construcții. Vom încerca să compensăm această nedreptate prin asigurarea unei reduceri de 50% a abonamentului de transport public”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Persoanele beneficiare vor depune la Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Iaşi o cerere scrisă prin care solicită acest drept. La cerere vor anexa copii xerox după actele care dovedesc acest drept. Pe baza acestor documente, DAS Iaşi va elibera o legitimaţie de călătorie şi va aplica viza pentru anul curent.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 3 = 8