Comisarul european Corina Creţu va vorbi la Iaşi despre absorbția fondurilor europene

0
70

Comisarul european pentru Politică Regională Corina Creţu va veni la Iaşi sâmbătă, 30 martie, răspunzând astfel unei invitaţii făcute de către primarul Mihai Chirica.

„Am avut o discuţie cu doamna comisar european Corina Creţu, invitând-o la Iaşi pentru ziua de sâmbătă, 30 martie. Vrem să facem în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iaşi o dezbatere și un bilanţ privind activitatea doamnei comisar european. Îi vom lăsa astfel ocazia să ne explice ce s-a făcut în ultimii cinci ani, ce nu s-a făcut, ce a depins de domnia sa, ce a depins de statul român sau de deciziile Comisiei Europene şi Parlamentului European. Mai mult decât atât, ne dorim să aflăm ce putem face pentru a recupera decalajele majore pe care România le-a înregistrat în fiecare exerciţiu bugetar al Uniunii Europene. La aceeaşi dezbatere voi explica şi eu ce am făcut, ce n-am putut face din atragerea fondurilor europene, ce implementăm şi ce am dori să aflăm de la Comisia Europeană pentru următoarea etapă de programare începând cu anul 2021”, a declarat primarul Mihai Chirica într-o conferinţă de presă susţinută joi, 28 martie, la Palatul Roznovanu.

Evenimentul la care vor participa comisarul european Corina Creţu şi primarul Mihai Chirica va avea loc sâmbătă, 30 martie, cu începere de la ora 12.00, în Sala „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu. La finalul manifestării va fi organizată şi o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

Corina Creţu a fost prezentă luni, 25 martie, la Cluj – Napoca, unde a participat la conferinţa COTER din cadrul Comitetului European al Regiunilor, pe tema „Susţinerea şi dezvoltarea unei politici de coeziune eficiente pornind de la autorităţile locale şi regionale din Uniunea Europeană”. Conform oficialului european, în următorul exercițiu financiar România ar urma să beneficieze de 31 de miliarde de euro din fondurile politicii de coeziune şi dezvoltare regională, înregistrându-se astfel un plus de 8% faţă de exerciţiul bugetar 2014 – 2020.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here