Aniversare la Muzeul „Poni-Cernătescu” – 30 de ani de la deschiderea pentru public

0
83

În 2021, Muzeul „Poni – Cernătescu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași aniversează 30 de ani de la deschiderea pentru public, prin intermediul unui eveniment organizat în parteneriat cu Arhivele Naționale ale României – Serviciul Județean Iași, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” și Asociația „Crescendo Events” Iași.

Desfășurat sub genericul Zilele Muzeului „Poni-Cernătescu”, evenimentul va putea fi urmărit online, marți, 16 noiembrie 2021, începând cu ora 15.00, pe pagina de Facebook @Palatul Culturii din Iași – Complexul Muzeal Național „Moldova” și va cuprinde:

  • Microrecitalul de muzică clasică susținut de Clara-Sofia Lupașcu (violoncel), studentă la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” – Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice Iași;
  • Vernisajul expoziției „In Memoriam Prof. univ. dr. ing. Gheorghe Alexa (1891-1985)”, ce va putea fi vizitată, în format fizic, până pe 31 decembrie 2021;
  • Lansarea broșurii „Muzeul «Poni – Cernătescu» – 30 de ani de la deschiderea pentru public”.

Prezentările online sunt realizate de dr. ing. Monica Nănescu, șef al Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, și de Oana Florescu,  muzeograf la Muzeul „Poni – Cernătescu”.

Muzeul „Poni – Cernătescu”, situat în Iași, pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 7B, este parte a Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași și poate fi vizitat, respectând normele impuse în contextul pandemiei, de marți până sâmbătă, între orele 10.00 – 17.00 (ora 16.30, ultimul bilet). Detalii: https://palatulculturii.ro/muzeul-poni-cernatescu           

Conform H.G. nr. 1.130/2021, este permisă intrarea în instituțiile publice doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Sunt exceptați minorii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani, însoțiți de o persoană cu vârsta mai mare de 18 ani, care prezintă un document, conform precizărilor de mai sus.

Aida POPA

           

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here