Care este valoarea ta?

0
184

Cum ar fi cel mai bine sa te creezi ? Cum te creezi intr-un fel in care sa poți da un sens vietii tale ?
Aceste întrebări formulează, dincolo de perceptia mistica asupra vieții, o perspectiva realista, in sensul în care te construiești pe tine însuți in fiecare zi, prin valorile tale. Valorile la care tu aderi te fac sa fii ceea ce ești astazi .
Cum îți menții credinta in aceste valori sau cum le valorifici pentru a-ti ridica stima de sine ?
Toate acțiunile noastre vin din ceea ce gândim si simtim, implicit, din convingerile noastre pentru care ne-am ales o realitate.
Credintele noastre sunt totuna cu realitatea noastra, ne construim intreaga viata in jurul acestor viziuni subiective.
Prin felul cum ne raportam la noi insine si la ceilalți constituie “aura” noastra personala întemeiată pe un set de valori. Și aici, intervine o problema de fundal.
Care este credinta din spatele acestor valori, se bazează aceasta pe un fundament solid sau se schimba precum vremea de afara? Nu intamplator am făcut aceasta analogie, pentru a putea vedea fluctuațiile din spatele valorilor tale. Atunci când îți construiești acel sine autentic pe care tu sa-l poti iubi, valorile tale vor fi cele bune și nu cele cu influente din exterior.
Sa aderi la o credinta sau un set de valori are o insemnatate nula dacă nu ești statornic si dacă nu intelegi conceptul tău pentru viata si pentru ce reprezinta de fapt, fiinta umana. Așadar, sa te construiești în fiecare zi intr-un mod cât mai activ, palpitant, ar putea fi o mare provocare. O provocare care odată acceptata te ajuta sa te creezi intr-un ritm constient, intelegand ca doar prin șlefuire poți dăltui fundația caracterului tău.
Sensul vietii incepe cu fiecare dintre noi, si daca noi nu-l creem, acesta va fi făcut pentru noi.
Odata ce ti-ai stabilit valorile, poți sa-ti consolidezi atentia în jurul a ceea ce-ti aduce fericirea propriei creatii.
Din pasiune și iubire se naste omul valoros. Nu fa lucrurile de dragul tradiției sau inerției, ci din pasiune pentru a-ti crea propriul sens. Da valoare lucrului făcut de tine insuti!
În unele momente poți fi doar o frunza în vânt și totuși o frunza ce creste armonios catre lumina. Suntem ceva ce trebuie creat prin valorile noastre și cum ar fi dacă acestea s-ar centraliza în jurul sprijinirii reciproce, in jurul sustenabilitatii naturii, in jurul unor aspiratii palpitante pentru specia umana? Spectatori sau participanți, lumea este exact asa cum o vedem și creem noi. Cel mai frumos lucru pe care îl putem trai este insusi aceasta lume naturala atat de diversificata. Valoarea suprema a vietii este creatia ta!
Creati-va cat mai frumos!

Alina BURSUC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here