Anunț important pentru cei care folosesc centrale termice! Ce greșeală te va costa scump

0
58

Centrala termică este unul dintre cele mai mari ajutoare din casa unui om pentru că îți oferă posibilitatea să alegi confortul și căldura în care să stai, mai mult, plătești cât consumi! Însă puțini sunt cei care știu cum să aibă grijă de o centrală, astfel că sunt mulți care o pierd după aproximativ un an sau doi de utilizare

Un pas incredibil de important care trebuie urmat este verificarea tehnică periodică din doi în doi ani, care este asigurată de o firmă de service cu autorizație ISCIR.

Mai mult, este foarte important să reținem că este necesară verificarea presiunii de funcționare a centralei și a coșului de evacuare, care trebuie curățat periodic. Altă regulă extrem de importantă este montarea sistemelor anticalcar pe alimentarea cu apă a centralei, care prelungesc substanțial viața acesteia.

Ce greșeli fatale poți face pe timp de vară

Vara, centralele termice nu sunt utilizate le capacitate maximă, dar există anumite reguli foarte importante pentru a evita compromiterea sistemului. În timpul verii, specialiștii recomandă pornirea o data pe lună a funcției de încălzire pentru a evita blocarea servomotorului care comută de pe apă caldă menajeră pe încălzire.

Mai mult, se recomandă ca centrala să nu fie scoasă din priză, chiar dacă utilizatorii sunt plecați din casă pentru o perioadă îndelungată.

Scoaterea din priză va bloca funcția anti-îngheț, lucru care poate compromite funcția de încălzire pe timp de iarnă și funcția anti-blocare pe timp de vară. O alternativă sugerată este setarea temperaturii în jur de 18 – 20 de grade iarna și activarea modului „soare” pe timp de vară.

sursa: a1.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

95 − 88 =