Apel umanitar pentru “repatrierea unui inger”! Drama unei familii de romani din Anglia care are nevoie de ajutorul nostru

0
59

O familie de romani plecati al munca in Londra, trece in aceste momente prin clipe foarte grele, avand nevoie de orice sustinere din partea tuturor oamenilor de bine. Tragedia acestei tinere familii a fost surprinsa de fostul jurnalist iesean, Bogdan Crontz, si o vom reda integral, in speranta ca romanii nu au uitat sa intinda o mana de ajutor atunci cand este nevoie.

Cristina are 35 de ani si a ajuns in Anglia in luna aprilie a acestui an, cand, in urma unui contract semnat cu o agentie de recrutare, a inceput sa lucreze ca asistenta medicala. Este casatorita cu Stefan, 41 de ani, au impreuna o fetita de 5 ani, iar cand a ajuns aici era insarcinata, in luna a doua, cu un baietel.

Cristina si Stefan au locuit mai multi ani in Italia, dar cum piata muncii de acolo scartaie, si-au dorit sa inceapa o viata noua aici. Ea a venit in aprilie, impreuna cu fetita. Din economiile pe care le aveau, a inchiriat un mic apartament in afara Londrei si a adus-o si pe mama ei, sa aiba grija de fetita cat timp ea era la munca, iar Stefan a ramas sa-si continuie munca in Italia pentru cateva luni, la o fabrica care produce piese pentru masini, stabilind amandoi sa vina si el in Londra in aceasta luna.

Cristina s-a inscris la cabinetul medicilor de familie, pentru ca sarcina sa-i fie monitorizata si, desi a observat diferenta mare de sistem fata de Italia, si chiar si fata de Romania, in sensul ca monitorizarea sarcinii ii parea destul de superficiala, a fost asigurata ca totul decurge cum trebuie.

Avand experienta anterioara cu primul copil, a cerut o serie de ecografii care se faceau “in pachetul de baza” in Italia, dar i s-a spus ca nu este nevoie, pentru ca totul este in grafic. “In grafic” insemna, de multe ori, luarea tensiunii de catre o moasa.

Duminica trecuta, in timp ce se afla cu fetita in parc, a avut senzatia ca bebele nu mai miscase de ceva vreme si s-a speriat. A ajuns acasa, a incercat sa se calmeze, ca sa-l poata simti, si, cand a vazut ca nu primeste nici un semn, s-a dus direct la Urgente. Acolo, dupa ce a fost consultata, i s-a spus ca copilul, care avea 8 luni si 3 saptamani, nu mai este in viata.

I s-au dat niste tablete si a fost trimisa acasa, spunandu-i-se ca respectivele tablete vor provoca nasterea naturala a copilului (mort). A insistat sa i se faca cezariana, e evident din ce motive, dar raspunsul medicilor a fost ca: nu putem sa ne asumam riscurile ce decurc dintr-o cezariana, doar daca nu reusiti sa nasteti natural, mergem pe varianta aceasta. Familia Cristinei a cerut si parerea unor medici romani, specialisti in domeniu, care le-au spus ca asta este procedura pe care se merge in UK.

Duminica a fost constatat decesul copilului, aflat in burta mamei, iar miercuri a “nascut”.

Copilul este acum in spital, se fac cercetari in privinta cauzelor decesului (in conditiile in care era asteptata o nastere absolut normala), iar conducerea spitalului a anuntat-o pe Cristina ca se angajeaza sa suporte toate cheltuielile de inmormantare aici, in UK.

Am vorbit cu ea la telefon acum o ora si mi-a spus asa: “Noi nu stim daca vom mai putea trai aici, nu stiu de ce am venit aici! Nu pot sa-l las singur intr-un mormant din Anglia. Tot ce vreau e sa-l duc acasa, la ai mei”.

Subliniez ca ea nu s-a gandit sa ceara ajutorul cuiva, desi situatia financiara nu le permite sa faca fata la toate cate vor urma. Este, evident, intr-o stare de soc, iar noi am aflat de durerea lor de la niste prieteni comuni, care mi-au spus ca au gasit o firma care se ocupa de repatriere si de toate actele necesare contra sumei de 3.400 de euro. Daca stiti o oferta mai buna, va rog lasati un mesaj.

De asemenea, daca doriti sa o ajutati, cu orice suma – si subliniez asta, pentru ca nu aveti idee cat de mult conteaza 5 lire adunate din mai multe maini – las mai jos detaliile contului:

Nume: Cristina Coliba

– Banca- NatWest

– Numar cont (account number) – 30420318

– Sort code – 60-19-28”.

Oricine doreste detalii suplimentare sau vrea sa intre in legatura directa cu familia, poate intra in legatura cu Bogdan Crontz pe pagina de facebook https://www.facebook.com/bogdan.crontz/

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here