Arhitectul sef al Iasului, mazilit din functie si umilit in fata comisiei de disciplina, pentru o vina a primarului Chirica

0
72

Primarul Mihai Chirica a suspendat azi atributiile arhitectului sef Alexandru Mustiata. Ca masura suplimentara, edilul a dispus trimiterea acestuia in Comisia de disciplina. El si-a motivat decizia prin modul in care arhitectul sef a gestionat unele situatii de la nivelul directiei de urbanism, ultimul caz fiind in strada  Stramosilor, acolo unde un proprietar are 666 mp pe care vrea sa construiasca un bloc, proiect care a atras proteste din partea vecinilor si useristilor care au initiat ieri un protest in fata Primariei, iar azi au jubilat, repurtand victoria in plan personal.

O altă victorie împotriva mafiei imobiliare! Ieri, împreună cu colegii de la Alianța USR PLUS Iași, am protestat cu 30 de reprezentanți ai cetățenilor din Dacia în fața primăriei împotriva unui PUZ abuziv în Dacia, pe str. Strămoșilor. Chirica aprobase construcția a trei tronsoane de bloc pe 660 mp spațiu verde. Azi, Chirica ipocritul anunță că de vină e arhitectul-șef și că el cere la Prefect anularea PUZ-ului. Nici usturoi nu a mîncat, nici gura nu îi miroase. Chirica ipocritul pentru că, după ce a fost aprobat PUZ-ul în 2017, el a fost care care a emis autorizația de construire în 2018 și autorizația de branșare a terenului la apă, canalizare și electricitate în ianuarie 2020! Acum zice că nu știa nimic, că subordonații lui sunt de vină și îi trimite în Comisia de Disciplină. Chirica ipocritul pentru că principalul vinovat pentru haosul urbanistic din ultimii ani este tocmai el. Da, noi am cerut demisia arhitectului-șef, iar azi Chirica anunță că îi suspendă toate atribuțiile. Foarte bine, dar arhitectul șef e un simplu Acar Păun! Principalul responsabil pentru că mafia imobiliară face legea în primărie este Mihai Chirica”, a declarat Ravan Timoftciuc, consilier USR.

Atributiile lui Mustiata au fost preluate de catre Raluca Mocanu, fost arhitect sef al Iasului.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here