USAMV Iași organizează simpozionul științific studențesc

0
55

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) va organiza în condiții speciale Simpozionul Științific dedicat în exclusivitate studenților  de la licență, master și doctorat din universitate sau din universitățile consorțiului USAMV-urilor din România. Simpozionul Științific Studențesc este o manifestare tradițională a  universității noastre, desfășurându-se de obicei în primăvara fiecărui an. În anul curent, din cauza pandemiei SARS-CoV-2, simpozionul se va desfășura în mod excepțional pe 27 noiembrie  online, pe platforma Zoom. ”Scopul Simpozionului este de a oferi studenților cadrul pentru prezentarea și dezbaterea lucrărilor ce conțin rezultatele științifice și tehnice obținute de către participanții din cele trei cicluri, pe parcursul pregătirii profesionale, precum și de a facilita colaborarea științifică și schimburile de idei între participanți. Primele <descoperiri> pot fi mărturii ale unei educații temeinice, nu neapărat fructul vreunui talent special, deși nu excludem nici această posibilitate. Îi vom stimula pe cei prezenți la această manifestare pentru a le dezvolta apetitul pentru cunoaștere, spiritul analitic și pentru implicarea lor în viața academică a universității noastre” a declarat prof. univ. Dr. Liviu MIRON, prorector cu activitatea de cercetare științifică și relațiile internaționale.

Lucrările Simpozionul Științific Studențesc din acest an se vor desfășura pe cinci secțiuni: Agricultură, Horticultură, Zootehnie, Medicină Veterinară și Școli Doctorale. Studenții străini care vor participa la manifestare se vor înscrie cu rezumatele lucrărilor științifice în limba engleză.

USAMV Iași va acorda câte patru premii pentru fiecare din cele cinci secțiuni, iar cele mai bune lucrări vor fi publicate în revistele USAMV Iași cotate B+. Vor fi premiate lucrările științifice care se vor evidenția prin originalitate, calitatea cercetărilor și modul de prezentare. Valoarea totală a premiilor ce vor recompensa eforturile studenților participanți este de 5175 lei.

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here