Asta seara se improvizeaza, pe scena Nationalului iesean

0
55
La Teatrul Național Iași, pe 20 martie, ora 19:00, la Sala Mare, va avea loc un eveniment teatral extraordinar, cu semnătura inconfundabilă a regizorului Ovidiu Lazăr: „Astă-seară se improvizează” de Luigi Pirandello.
 
„Astă-seară se improvizează”  numără în această primăvară 88 de ani de la premiera italiană,  pe scena Teatrului Național ieșean fiind a zecea  montare a unei piese din dramaturgia lui Pirandello.
 
Distribuție: Ionuț Cornilă, Tatiana Ionesi, Daniel Busuioc, Horia Veriveș, Andreea Boboc, Petronela Grigorescu,  Livia Iorga, Mălina Lazăr, Brândușa Aciobăniței, Radu Homiceanu, Mădălin Marius Munteanu, Mihai Vodă, Andrei Butnariu, Claudiu Vrabie, Marian Alexandru Chiculiță, Ciprian Ungureanu, Răzvan Grosu, Nicolae Racoviță și Florin Valacu, Florentina Grădinariu
 
Regie, scenografie și concept spaţiu sonor: Ovidiu Lazăr
Spaţiu sonor și pregătire muzicală: Marius Mădălin Munteanu, (cu participarea sopranei Sabina Gurgu şi a basului Vlad Pârleciu)
Asistenţi regie: Alice Moisă, Diana Udrea
 
După 30 de ani dedicați teatrului, trăiți la intensitate maximă pentru scenă și public, Ovidiu Lazăr ne mărturisește înaintea premierei spectacolului  spovedanie:   
 
O replică: „dar cine ți-a spus dumitale că arta trebuie să fie viață?”
30 de ani de viețuire în Teatrul Național din Iași îmi dau acum, aici, astăzi, puterea de a mărturisi că Da, Teatrul înseamnă viață. A trăi în teatru înseamnă de fapt a te modela de la un spectacol la altul și mai ales înseamnă a fi tu însuți până la capăt. Unul din capete este Scena. Scena ca spațiu, Scena ca entitate, Scena ca personaj. Un personaj care există în mine, în actorii mei, în echipa noastră, un personaj care dă contururi gândurilor noastre, sentimentelor noastre, sufletului și minții noastre. Scena naşte sau avortează personaje/actori. Scena adoptă sau ejectează tranşant personaje/actori. Scena creează iluzii, evadări, himere. Adică viață. Viața pe care o trăiesc actorii și o resimt spectatorii. Așadar, un spectacol spovedanie. Despre teatrul ca viață și viața ca teatru. Astă-seară nu se improvizează. Astă-seară se trăiește. Iar regizorul se chirceşte umil în pântecul propriului spectacol. Care îl înghite și îl devorează.
 
Următoarea reprezentație va avea loc pe 27 aprilie, ora 19:00, la Sala Mare. Biletele sunt puse în vânzare la Agenția Teatrală (te. 0232 255 999) și pe eventim.ro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

63 − 56 =