Atât s-a putut! Șoșocistii ieșeni vor aeroport cu numele unui evreu gazat de naziști la Auschwitz

0
83

SOS Iași a identificat prima problemă cu care se confruntă Iașul. Este vorba despre denumirea aeroportului Iași, în al cărui conținut se dorește introducerea numelui unui evreu gazat de naziști la Auschwitz. După musulmani fundamentaliști aduși în SOS, interlopi, sorosiști, proxeneți și ciorditori, “viziunea naționalistă”a acestei formațiuni politice care se promovează prin live-uri din cârciumi, în baza unei ideologii neaoș românești asezonate cu manele, scandal, cafteală, înjuratul pe rețele de socializare, încă mai poate colecta personaje pe care ar fi bine de stiut unde ar trebui asezate sau netulburate cu avioane politice

SOS România Iași, prin vocea președintelui filialei Dragomir Tomașeschi, propune ca Aeroportul Internațional Iași să poarte numele lui Benjamin Fondane, un scriitor evreu inchis si exterminat intr-unul dintre lagărele concentraționiste naziste, iar un stadion din zona Ciurchi să  fie numit după Emil Crișan, un fost antrenor.

Poți oare prețui prezentul orașului tău, fără a-i cinsti cum se cuvine trecutul? Nu poți, dar explicați-i asta unui primar care nu vede dincolo de liniuța ce-i slujește ca material de inspirație la capătul nasului. Partidul SOS România va înainta spre aprobare două propuneri noului Consiliu Județean și Consiliului Muncipal Iași, imediat după alegerile care sperăm să curețe incinta de iubitorii de incultură și trăgătorii pe nară.  Prima e ca aeroportul din Iași să primească numele lui Benjamin Fondane, scriitorul evreu de faimă universală, născut în urbea noastră și gazat de naziști la Auschwitz. Cealaltă e ca Stadionul Tepro să fie reamenajat și rebotezat Stadionul Emil Crișan – ca un omagiu adus marelui rugbist și antrenor ieșean, dispărut în anul 2020”, susține Dragomir Tomașeschi.

Propunerea aruncată pe piață de cei de la SOS Iași a iscat unele luari de poziție în spațiul public ieșean.

Referitor la victima de la Auschwitz: eu sunt de părere că unde a fost multă suferință trebuie să fie și mult respect. Dar avem încă de cinstit înaintași români! Am fost umiliți ca nație când numele Mircea Vulcănescu dat unui liceu bucureștean a fost retras la cererea Institutului Elie Wiesel! Să ne omagiem și să ne susținem totuși înaintașii, eroii noștri! Eu nu am citit nimic de Benjamin Fondane …cred că nici nu intră în programa de literatură română deși a scris poezii și eseuri de inspirație românească cât a stat în România semnate Benjamin Fundoianu.  Sunt foarte multe celebrități a căror faimă a trecut hotarele patriei și care s-au născut în Iași. De ce această alegere? De ce nu Barbu Lautaru, o personalitate a culturii noastre, de referință și astăzi?”, se întreabă retoric ieșeanca  Arboreea Arbore

Toate națiile pâmântului cultivate în SOS, mai puțin românii

Repectul față de cultură, față de reparații morale la adresa unor personalități ale acestei urbe, se pupă ca nuca-n perete, atât cu personajul Dragomir Tomașeschi,  cât și a formațiunii politice în rândurile căreia a intrat pentru a parveni în vreo altă funcție publică. La o scurtă vizualizare a programului partidului SOS România nici măcar adiacent nu sunt menționate cuvintele “cultură” sau ”educație” darmite să fie tratate ca și capitole distincte. În schimb, pe platforma sosro.ro pot fi găsite istricalele Dianei Șoșoacă, ba că este victima unui atac cibernetic sau a Brigăzii Rutiere a Capitalei, ba că a fost inclusă pe lista de ținte a Myrotvoreț.

Întreb și eu în calitate de cetățean de rând care cotizez la salariile acestor nebuni, astea sunt principalele probleme ale României? Și întreb a mia oară, când o să vedem proiectul de țară al acestui partid pentru că deja s-a atins paroxismul și am înțeles că această femeie nu vrea să îl dea publicității pentru că îl “fura” oponenții politici, iar acum întreb, “secta” ce votează?  Unde este naționalismul, patriotismul, ce votĂm? Oameni buni, faceți ceva , o alternativă pentru România pentru că îmi este rușine de “patriotismul” românesc „ susține ieșeanca  Bercean Gabriela.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − 8 =