Atelier de formare a dependentelor la copii si tineret, la Libraria Carturesti din Palas Mall

0
44

Pe data de 9 noiembrie 2016, de la 18:00, Școala Familiei Iasi va organiza la Librăria Cărturești din Palas Mall atelierul „Formarea dependențelor la copii și tineri”. Evenimentul se adresează părinților preocupați de educația și dezvoltarea psiho-emoțională a propriilor copii și oferă prin modulele sale informații și recomandări la problemele din educație. Informațiile sunt bazate pe studii științifice din domenii conexe: neuropsihologie, sociologie, pedagogie, bioetică, comunicare. Modul de lucru cu părinții este unul interactiv, bazat pe dialog și simulări de grup, astfel încât toți participanții au posibilitatea să vorbească.
Atelierul „Formarea dependențelor la copii și tineri” este primul atelier din Iaşi desfășurat în cadrul programului național Școala Familiei si incearca sa raspunda la intrebari precum “Oare copilul meu e fericit? Deși îi ofer tot ce n-am avut eu, de la jucării până la excursii, poate că ceva lipsește”, “oare i-am oferit atâta dragoste cât a avut el nevoie?”; “este suficient timpul pe care îl petrec cu el?; “oare educația pe care i-o ofer, îl va face om de caracter în viață?”; “tableta și televizorul la care se uită atât de des, îi sunt oare de folos?”; “dar mâncarea pe care i-o ofer, este sănătoasă?”.
​Cunoscând aceste întrebări „Școala Familiei” vine în întâmpinarea părinților preocupați de educația și dezvoltarea psiho-emoțională a propriilor copii și oferă prin modulele sale informații și recomandări la problemele din educație. Informațiile sunt bazate pe studii științifice din domenii conexe: neuropsihologie, sociologie, pedagogie, bioetică, comunicare. Modul de lucru cu părinții este unul interactiv, bazat pe dialog și simulări de grup, astfel încât toți participanții au posibilitatea să vorbească.
Creierul este un organ în permanentă schimbare. Deși arhitectura creierului suferă modificări de-a lungul vieții, anii copilăriei și ai adolescenței reprezintă perioada în care creierul este cel mai sensibil la experiențe. Această perioadă de început a vieții este și una de mare vulnerabilitate la efectele negative ale mediului în care trăim. Experiențele copilăriei, sau chiar cele din perioadele pre- și post-natale, pot altera arhitectura cerebrală în maniere ce predispun la o creștere a vulnerabilității față de adicții a copiilor.
In cadrul acestui atelier vei afla cum să identifici o dependență la copilul tău, ce se ascunde în ea, cum este afectat organismul, cum poate fi eliminată si ce are de făcut familia.
Atelierul este împărțit în două sesiuni. Prima sesiune va acoperi informațiile de natură teoretică, iar cea de-a doua va cuprinde o sesiune practică de lucru.
Preț atelierului este de 50 lei/persoană iar in cayul in care vii însoțit de o persoană, pretul va fi de 75 de lei. Numărul maxim de participanți este de 15 persoane. Inscrierile se fac la scoalafamiliei.iasi@gmail.com sau la telefon: 0751 040 556, pana pe 9 noiembrie 2016.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 5 =