Atelier de lectură: „Enescu și hora razelor de soare”

0
104

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași și Editura „Nemi” vă invită sâmbătă, 30 noiembrie 2019, începând cu ora 16.00, la cea de-a doua ediție a Atelierului de lectură „În lumea poveștilor muzicale”.

Recomandat copiilor cu vârsta de peste 6 ani, atelierul va consta în lecturi din volumul „Enescu și hora razelor de soare”, semnat de Cristina Andone și apărut la Editura „Nemi”, în colecția „Povești din Pădurea Muzicală”. Povestitor: dr. Daniela Ciocoiu, profesor de canto la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași.

„Orice poveste de țară se construiește din toate poveștile oamenilor care au crezut, au vrut și au mers cu încredere spre visul lor. Povestea României nu se putea scrie fără efortul lui George Enescu. Supranumit compozitorul-soldat, acesta a fost pe front în Primul Război Mondial și le-a cântat soldaților pentru a le alina dorul de casă și a le da curaj”, scrie Cristina Andone, în prezentarea acestei cărți.

Colecția „Povești din Pădurea Muzicală” cuprinde volume pentru copii, povești ale căror personaje principale sunt cei mai mari compozitori ai lumii. Cărțile, ilustrate de Adriana Gheorghe, Sebastian Oprița și Thea Olteanu, îi vor „împrieteni” pe copii cu muzica clasică, oferindu-le, într-un mod accesibil, informații esențiale pentru cultura lor generală.

Desfășurate sub genericul DICE: Distractiv – Interactiv – Creativ – Educativ, atelierele sunt organizate cu scopul de a valorifica patrimoniul muzeal și din perspectiva formării culturale, abordând teme ce se regăsesc în expozițiile temporare, deschise la Palatul Culturii din Iași.

Participarea se face pe baza unui bilet la Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, al cărui specific se pliază pe tema acestei activități, muzeul deținând o impresionantă colecție de automate muzicale. Prețul unui bilet este de 12 lei pentru adulți/ 3 lei pentru elevi și va asigura accesul în muzeu și atelier.

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here